Păsări călătoare – Pájaros de verano (2018)

Filmul Păsări călătoare – Pájaros de verano (2018) online subtitrat are loc in Nordul Columbiei, anii ’70, unde o societate condusă de tradiții și construită în jurul familiei. Rapayet și familia sa sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana. Atrași de bani si de putere, își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Acțiunea din Păsări călătoare – Pájaros de verano este bazată pe fapte reale și se petrece între anii 1960 și 1980, în Regiunea Guajira din nordul Columbiei, la granița cu Venezuela Tribul Wayuu este organizat în jurul familiei, iar familia se ghidează după tradiții, vise și semne. Rapayet și clanul din care face parte sunt printre primii stăpâni ai traficului de marijuana.

Atrași de bani și de putere, ei își abandonează ritualurile și credințele, închinându-se unor noi zei: lăcomia și crima. Se nasc primele carteluri de droguri, iar societatea este condusă după alte reguli.

Păsări călătoare - Pájaros de verano (2018) Online Subtitrat


Alt titlu: Birds of Passage
Regia: Cristina Gallego, Ciro Guerra
Actori: Carmiña Martínez, José Acosta, Natalia Reyes
An: 2018
Gen: Crima, Drama
IMDB: 7.5


Pájaros de verano (2018) Online Subtitrat


Trailer


Recenzie film Păsări călătoare – Pájaros de verano

Povestea din „Păsări călătoare“ se întinde pe parcursul a douăzeci de ani, între 1960 şi 1980, şi este plasată în regiunea Guajira, din nordul Columbie, la graniţa cu Venezuela, locul de baştină al tribului Wayuu.

În centrul întâmplărilor se află Rapayet şi clanul din care face parte, primii stăpâni ai traficului de marijuana. Gustul banilor şi ai puterii îi îndepărtează de ceea ce venerau cândva, ritualurile şi credinţa. Noii zei sunt acum lăcomia şi crima. Perioada descrisă în film marchează naşterea primelor carteluri de droguri în Columbia şi instaurarea unor reguli şi legi care vor zdruncina din temelii orânduirea de odinioară.

Filmul lui Guerra şi al lui Gallego nu este o poveste despre o perioadă prăfuită, este viu şi ne aminteşte că, oricât de moderni am fi, prin noi curg acele cântece străvechi cântate de strămoşii noştri. Nu suntem produsul unei singure epoci sau a alteia, a unui singur loc sau al altuia, suntem doar păsări călătoare între trecutul nostru mitic şi viitorul nescris, aruncate în lume de suflarea vântului.