Parfum de femeie – Scent of a Woman (1992)

Parfum de femeie – Scent of a Woman (1992) Film Online Subtitrat


Gen: Drama
Scenariu: Giovanni Arpino, Bo Goldman
IMDB: 8.0
Regizor(i): Martin Brest
Actori: Al Pacino, Chris O’Donnell, James Rebhorn


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Parfum de femeie – Scent of a Woman

Un lung metraj de referinta in cinematografia ultimilor ani, “Parfum de femeie” impune un tur de forta a reputatului Al Pacino, cunoscut publicului prin capodopere ca “Nasul”, “Scarface” sau “Totul de vanzare”. Distins cu premiul Oscar in 1993 pentru aceasta partitura, si cu Globul de Aur in acelasi an, Al Pacino interpreteaza in “Parfum de femeie” un rol cu adevarat pe masura posibilitatilor sale. Este vorba de un personaj framantat de cumplite conflicte interioare ce se materializeaza in paroxistice momente de criza. Marcat de un trecut intunecat si de pierderea vederii, morocanosul Frank Slade, interpretat de Al Pacino, si pustanul Charlie Simms (Chris O’Donnell), fac o incredibila partitura a unui cuplu neadaptat in acest tumultuos secol al marilor tensiuni psihologice.

Despre jocul actoricesc e inutil sa mai pomenesc. Este unul din cele mai laudate, analizate, criticate, studiate, etc. jocuri actoricesti ever made. Despre regie si scenariu, iarasi s-a scris pana la epuizare. Unii vad un scenariu siropos, tipic hollywood-ian; altii din contra. Pentru mine surprinzator, la a n’spea vizionare, efectiv nu mai tin minte de cate ori l-am vazut, a fost ca inca mai asteptam orice replica pe care o avea de spus Al Pacino, cu sufletul la gura. Indiferent ca spune o vorba de duh sau o banalitate, toate replicile pe care le rosteste in acest film sunt… perfecte. Toate par perle de interpretare.

Revizionand zilele astea filmul, am decis sa imi adaug si eu parerea la lungul sir de internauti care au facut-o deja, iar pentru asta am mai google-lit ca sa mai vad si alte “interpretari” ale altor cinefili. Surpriza cea mare, ca sa nu spun stupefactia, a fost acea nota acordata de metacritic filmului.


Trailer Parfum de femeie – Scent of a Woman