Pandora and the Flying Dutchman (1951)


Pandora and the Flying Dutchman (1951) film online subtitrat

Regia: Albert Lewin
Actori: Ava Gardner, James Mason, Marius Goring, Nigel Patrick, Abraham Sofaer
Anul: 1951
Gen: Drama, Fantezie, Mister
Durata: 122 minute
IMDB: 7.1/10 din 1716 voturi

În 1930, pescarii din portul mic Catalan de Esperanza face o descoperire sumbră în plasele lor, organele de un bărbat și o femeie. Rezultanta de apel de clopotele bisericilor din localitate aduce poliția locală și arheologul rezident, Geoffrey Fielding (Harold Warrender), la plaja. Fielding revine la vila sa, și, de rupere “patrulea perete”, repovestește istoria acestor două persoane la audiență. Mic grup de expatriati englezi Esperanza se învârte în jurul Pandora Reynolds (Ava Gardner), in Pandora and the Flying Dutchman, o cântăreață club de noapte și femme fatale american. Toți bărbații o iubesc (sau cred că o fac), dar nu a reușit să Pandora iubi pe nimeni.

Ea testează admiratorii ei prin solicitarea ei renunta ceva ce valoare, citând citat Geoffrey Fielding că “măsura iubirii este cât de mult ești dispus să-și sacrifice pentru ea.” Unul dintre admiratorii ei (Marius Goring) comite suicid chiar în fața Pandora și prietenii ei de vin pe care le-a dantelat cu otravă de băut, in Pandora and the Flying Dutchman, dar se pare că Pandora arată indiferență. Pandora este de acord să se căsătorească cu un deținător de recorduri teren viteză, Stephen Cameron (Nigel Patrick), după ce a trimite masina de curse se rostogolea în mare, la cererea ei. În aceeași noapte, olandez căpitanul Hendrick van der Zee (James Mason) sosește în Esperanza. Pandora înoată la iahtul său și găsește-l pictura o imagine a ei pozat ca omonim ei, Pandora, ale cărui acțiuni pus capăt paradisul pământesc în mitologia greacă. Hendrick pare să scadă în dragoste cu Pandora, și se mută în aceeași complexul hotelier ca și celelalte expatriați.

Geoffrey și Hendrick deveni prieteni, colaborând să caute informații de bază cu privire descoperiri locale lui Geoffrey. Una dintre aceste relicve este un notebook scris în Old Dutch, ceea ce confirmă suspiciunea Geoffrey că Hendrick van der Zee este Olandezul Zburător, un căpitan de vas din secolul 16 care a ucis soția, crezând-o să fie necredincios. El blasfemiat împotriva lui Dumnezeu la procesul său de crimă, unde a fost condamnat la moarte in Pandora and the Flying Dutchman.