Paddington (2014)

Paddington online subtitrat este povestea amuzantă a unui ursuleț venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra, în căutarea unui cămin. Singur și părăsit în gara din Paddington, realizează că e posibil ca viața în marele oraș să nu fie așa cum și-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoștință cu familia Brown. Citind bilețelul pe care-l poartă atârnat de gât – pe care stă, scris de mână, “Vă rog, aveți grijă de acest ursuleț. Vă mulțumesc.” – ei îi oferă întâi un ceai, apoi o familie și un acoperiș deasupra capului. Se pare că norocul îi surâde lui Paddington – până când intră în scenă un personaj macabru, a cărui singură dorință este aceea de a-l captura și a-l împăia pentru muzeu.


Gen: Aventura, Comedie, Familie
IMDB: 7.2
Regia: Paul King
Actori: Hugh Bonneville, Sally Hawkins, Julie Walters


Paddington (2014) Online Subtitrat


Review Paddington

Poate cea mai emoţionantă şi sensibilă premieră a săptămânii este filmul de familie Paddington; povestea unui ursuleţ venit din îndepărtata junglă peruvienă tocmai la Londra; în căutarea unui cămin. Singur şi părăsit în gara din Paddington; realizează că e posibil ca viaţa în marele oraş să nu fie aşa cum şi-a imaginat. Temerile îi sunt spulberate în clipa în care face cunoştinţă cu familia Brown. Citind bileţelul pe care-l poartă atârnat de gât – pe care stă; scris de mână; „Vă rog; aveţi grijă de acest ursuleţ. Vă mulţumesc” – ei îi oferă un ceai; apoi un acoperiş deasupra capului şi; poate; cine ştie; până la finalul filmului; chiar o familie.

S-o recunoaştem! Paddington nu arată nici pe departe ca un urs peruvian; ci ca un urs brun carpatin (de altfel; familia care îi dă adăpost se numeşte Brown). Asta ne face pe noi românii să ne simţim foarte apropiaţi de Paddington; acest ursuleţ atât de familiar prin aspect; punându-ne la egalitate cu cei care au crescut cu seria de cărţi pentru copii „Paddington Bear” şi cu serialele de televiziune britanice.

Mai mult; ursul de pluş e una dintre jucăriile nelipsite din mai toate căminele din toată lumea; de la Teddy Roosevelt încoace; aşa că pentru adulţii de pretudineni întâlnirea cu un „urs de pluş” vorbitor e nostalgică; iar pentru copii e cât se poate de amuzantă şi magică. Adulţii vor rememora cărţile copilăriei; de la Singur pe lume (de Hector Malot) la David Copperfield (Charles Dickens) ori Oliver Twist (de Charles Dickens) urmărind povestea acestui pui de urs orfan; iar copiii vor primi lecţii despre ceea ce înseamnă generozitatea şi bunătatea; plus politeţea britanică.