Păcălitul – The Beguiled (1971)

Păcălitul – The Beguiled (1971) Film Online Subtitrat


Regia: Don Siegel
Actori: Clint Eastwood, Geraldine Page, Elizabeth Hartman
An: 1971
Gen: Drama, Thriller, Razboi
IMDB: 7.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Păcălitul – The Beguiled

In timpul Razboiului de Secesiune, un militar nordist ranit gaseste adapost intr-un pension de domnisoare. Profesoara doreste sa -l ajute sa-si recapete fortele, pentru a -l preda autoritatilor. Dar prezenta caporalului, singurul barbat din internat, are un efect benefic atat asupra respectabilelor profesoare cat si a elevelor. Totusi, asumandu-si un joc sentimental primejdios, prizonierul dezlantuie o ”conflagratie” la fel de riscanta ca si cea de afara…

Note interesante: Eastwood și Siegel au trebuit să se lupte cu Universal Pictures pentru a păstra finalul original. Si au câștigat; și, filmul a fost facturat ca un western occidental standard, care cu siguranță nu este. Este o poveste gotică despre înșelăciune și groază stabilită în timpul războiului civil. Cu un ton subtil al erotismului și a tensiunii sexuale care se desfășoară pe tot parcursul vieții.

Nu pun niciun spoiler în această revizuire și dacă vrei să vezi filmul așa cum ar trebui să fie văzut, atunci fii atent să-l cauți pe internet. Deoarece comentariile despre spoilerul acestuia abundă.

Clint Eastwood îl interpretează pe John McBurney, un soldat al Uniunii care este împușcat pe terenul confederatului și descoperit de o tânără de la o școală de fete din apropiere. Îl salvează și îl duce înapoi la școală, dar în loc să notifice patrulele locale ale prezenței sale, astfel încât să fie dus în închisoare, directorul doamnei Martha (Geraldine Page), asistentul ei Edwina (Elizabeth Hartman) slujitorul Hallie (Mae Mercer), și cele mai multe fete adolescente îl iau, îl vindecă și cad sub vraja lui.