Overlord (2018)

In filmul Overlord online subtitrat, cu numai cateva ore inainte de Marea Debarcare din Normandia, o trupa de parasutisti americani aterizeaza in Franta ocupata de nazisti. Cu o misiune cruciala pentru succesul invaziei. Insarcinati cu distrugerea unui emitator radio aflat pe o biserica fortificata; soldatii isi unesc fortele cu o tanara localnica pentru a distruge turnul bisericii. Dar biserica ascunde ceva terifiant in catacombe. Un laborator secret nazist, unde soldatii americani vor avea de infruntat inamici cum nimeni nu a vazut vreodata.

Caracterul criminal al Holocaustului si cruzimea trupelor SS isi gasesc corespondentul in caracterul inuman al zombilor, ceea ce are sens. Numele filmului  trimite la Debarcarea din Normandia – operatiunea „Overlord”; un eveniment istoric sangeros, pe care eroii filmului trebuie sa o pregateasca in spatele liniilor inamice.

Filmul Overlord nu are un erou propriu-zis, ci este „echipa de cinci oameni” ca la carte: liderul intransigent, omul sensibil si pacifist, personajul slab, cinicul, si personajul feminin. Unii chiar vor supravietui aventurii lor. Filmul Overlord are din plin scene de suspans, insa nu l-am considera un horror standard: elementele horror exista si fac trimitere la scene de groaza din picturile lui Goya, insa actiunea si momentele cheie il plaseaza mai mult in zona filmelor de razboi. Inceputul si sfarsitul vorbesc despre asta.


Regia: Julius Avery
Actori: Jovan Adepo, Wyatt Russell, Mathilde Ollivier
An: Filme Online 2018
Gen: Actiune, Aventura, Groaza
IMDB: 6.7


Overlord (2018) Online Subtitrat


Trailer