Outbreak (1995)

O boala virulenta de provenienta africana din Outbreak (1995) online subtitrat este adusa accidental in Statele Unite. Colonelul Sam Daniels si echipa sa de medici militari trebuie sa gaseasca sursa si radacinile virusului inainte ca acesta sa ucida intreaga populatie a tarii.

Povestea incepe in Zair, in 1967: doi barbati in costume speciale cerceteaza aparitia unui virus ciudat care face ravagii in zonele de provincie. Actiunea se muta imediat in prezent, in modernul Institut american de boli infectioase apartinand de armata americana, unde multe virusuri teribile sunt depozitate si studiate. Colonelul Daniels si oamenii sai se pregatesc sa plece cu avionul in Zair pentru a investiga noul virus.

Daniels se teme ca, daca nu va fi izolat urgent, acest virus va produce epidemii de proportii inimaginabile. Din pacate, maimuta-gazda a virusului, capturata in Africa si trimisa cu vaporul spre San Francisco scapa in libertate iar cei care au venit in contact cu ea sunt infectati. Investigatiile colonelului Daniels sunt ingreunate cu atat mai mult cu cat doi oficiali importanti ai armatei americane incearca sa ascunda de catva timp gravitatea situatiei.

Outbreak (1995) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Titlu Romania: Alerta
Regia: Wolfgang Petersen
Actori: Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman
An: 1995
Gen: Actiune, Drama, Thriller
IMDB: 6.6


Outbreak (1995) Online Subtitrat


Trailer


Review Outbreak (1995)

Urmărind reacţia autorităţilor americane în faţa ameninţării ca un virus mortal (mai rapid decât Ebola şi fără antidot) să se răspândească pe întreg teritoriul ţării, Outbreak este un film interesant, cu o distribuţie pe măsură (Dustin Hoffman, Rene Russo, Morgan Freeman, Kevin Spacey, Donald Sutherland, Cuba Gooding Jr.). Filmul lansează un semnal de alarmă în legătură cu posibilitatea aducerii unei boli transmisibile pe teritoriul unei ţări şi cu necesitatea existenţei unui plan de urgenţă pentru combaterea transmiterii bolii în cazul în care un astfel de focar va apărea vreodată.

Acţiunea Outbreak  este parţial clişeistică (cu eroi ce-şi riscă viaţa pentru a salva omenirea şi cu ticăloşi care vor doar să-şi salveze pielea), oscilând între alerta cauzată de prevenirea răspândirii bolii şi rezolvarea foarte rapidă şi neverosimilă a problemei. Astfel, după ce lungeşte mult intriga şi desfăşurarea acţiunii, regizorul Wolfgang Petersen scurtează nepermis de mult punctul culminant şi epilogul.

Povestea Outbreak  oscilează între banal şi patetic, reducând mult impactul unui astfel de film pe care-l transformă într-un soi de divertisment ieftin. Astfel, o situaţie îngrijorătoare că în ascunzişurile pădurilor tropicale necunoscute stau la pândă boli mortale care ar trebui să provoace groază devine un film de divertisment pe care să-l urmăreşti cu o pungă de popcorn şi cu un pahar de cola în faţă. Totuşi, ideea de bază a ameninţării biologice rămâne una valabilă.