Ornitologul – O Ornitólogo (2016)

Ornitologul – O Ornitólogo (2016) Film Online Subtitrat


Regia: João Pedro Rodrigues
Actori: Paul Hamy, Xelo Cagiao, João Pedro Rodrigues
An: 2016
Gen: Aventura, Drama, Mister
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Ornitologul – O Ornitólogo

Fernando, un ornitolog singuratic, caută o specie de berze aflată pe cale de dispariție de-a lungul unui râu îndepărtat din nordul Portugaliei când este prins de curenți. Salvat de un cuplu de pelerini chinezi aflați pe drumul spre Santiago de Compostela. El intră într-o pădure ciudată și întunecoasă, în încercarea de a se întoarce pe drumul cel bun. Dar, treptat, pe măsură ce întâlnește diverse obstacole neașteptate. Si stranii și oameni care îl pun la încercare, Fernando este împins spre acțiuni extreme care îl transformă. Încet-încet devine un om diferit, inspirat, polivalent și, în final, un om total luminat.

Când am ieșit din The Ornithologist, eram total uimită și nesigură de ceea ce tocmai văzusem. La un moment dat m-am gândit că era un film despre coborârea unui om în nebunie, la altul am crezut că este o poveste despre misterul și spiritualitatea naturii și a necunoscutului, un film despre singurătate și disperare, apoi m-am gândit că poate era un personaj studiul stăpînirii și sexualității masculine. Din câte știu, acest film ar putea fi toate aceste lucruri sau nici unul dintre ele.

Pentru că nu vreau să stric nimic – și pentru că nu pot descrie ce se întâmplă în acest film fără a suna ca un nebun, o să spun asta: filmul urmează un ornitolog solitar care se pierde în pădure și din ce în ce mai ciudat lucruri care i se întâmplă în timp ce încearcă să-și găsească drumul spre casă.