Orange Is the New Black (2013)

Actrița Taylor Schilling este Piper Chapman in Orange Is the New Black online subtitrat, a cărei viață este dată peste cap când, deja trentagenară și gata să se mărite cu iubitul ei (Jason Biggs), este trimisă la închisoare pentru o infracțiune comisă în tinerețe.

La terminarea facultății și îndrăgostită până peste cap de frumoasa Alex (Laura Prepon), Piper acceptă, în spirit de aventură, să care o valiză a acesteia la Bruxelles. Se implică astfel într-o rețea de trafic de droguri și, pledând vinovat la proces, primește 15 luni de închisoare la un penitenciar pentru femei. Frumoasă, cultă, cu o viață socială variată și pe punctul de a-și lansa propria afacere, Piper se va trezi printre zeci de deținute de drept comun.

O adevărat faună umană populează serialul: deținutele sunt în frunte, desigur, dar nici gardienii nu se lasă mai prejos, relațiile dintre cele două niveluri sociale ale închisorii având contacte mai variate decât ai putea crede inițial. Ierarhia deținutelor este în continuă schimbare, ca și relațiile (sexuale sau nu) dintre ele.

Orange Is the New Black nu se sfiește să exploreze sexualitate, încredere, colaborare și prietenie în spatele omniprezentelor gratii, dar o face mai relaxat și amuzant decât ar îndrăzni o serioasă dramă socială.


Regia: Jenji Kohan
Actori: Taylor Schilling, Danielle Brooks, Taryn Manning
An: 2013
Gen: Seriale Online, Comedie, Crima, Drama
IMDB: 8.1


Orange Is the New Black SEZONUL 7 Online Subtitrat:

S07E01

S07E02

S07E03

S07E04

S07E05

S07E06

S07E07

S07E08

S07E09

S07E10

S07E11

S07E12

S07E13


Review Orange Is the New Black

O adevărat faună umană populează serialul: deţinutele sunt în frunte desigur dar nici gardienii nu se lasă mai prejos relaţiile dintre cele două niveluri sociale ale închisorii având contacte mai variate decât ai putea crede iniţial. Ierarhia deţinutelor este în continuă schimbare ca şi relaţiile (sexuale sau nu) dintre ele. Orange Is the New Black nu se sfieşte să exploreze sexualitate încredere colaborare şi prietenie în spatele omniprezentelor gratii dar o face mai relaxat şi amuzant decât ar îndrăzni o serioasă dramă socială.

De fapt acesta este şi unul din reproşurile care ar putea fi aduse serialului: încercând să bifeze şi dramă şi comedie producţia ezită între cele două sau exagerează haotic într-una din direcţii. Chiar şi aşa rezultatul este cât se poate de agreabil.

Lansat pe 11 iulie Orange Is the New Black este cel mai bine primit nou serial al sezonului: agregatorul de cronici Metacritic arată că 80% din cronici sunt pozitive. Şi nu avem de-a face cu unul din acele seriale adulate de critici dar primite cu indiferenţă de public căci şi rating-ul userilor este unul cât se poate de onorant: 84% dintre userii site-ului apreciază noua producţie Netflix.