Opt milimetri – 8MM (1999)

Tom Welles este un detectiv particular specializat în tehnici de supraveghere, dar activitatea lui e departe de ceea ce și-ar dori. Are un birou modest, unde rezolvă doar cazurile de infidelitate, și duce o existență obișnuită în așteptarea marii lovituri.

Într-o zi, un caz îi atrage atenția. Totul pleacă de la o rolă de film pe 8 mm, care îi dezvăluie lui Welles o lume înfricoșătoare și care îl pune pe urmele unei fete ucise cu bestialitate. Filmul Opt milimetri – 8MM, un snuff movie, arată cum o persoană e torturată și ucisă pentru pura plăcere a privitorului. Existența acestor filme nu a fost nici dovedită, dar nici cu totul contestată.

La vremea respectiva Nicolas Cage se gasea in perioada de glorie a carierei sale; primea roluri care mai de care mai importante; ba inhata si un Oscar pentru “Leaving Las Vegas”. Nu m-am dat niciodata in vant dupa el din punct de vedere actoricesc; mi s-a parut dintotdeauna un pic fortat; un pic artificial. Nici aici nu e altfel dar asta nu-i cea mai mare problema a filmului.


Gen: Mister, Thriller
Scenariu: Andrew Kevin Walker
IMDB: 6.5
Regizor(i): Joel Schumacher
Actori: Nicolas Cage, Joaquin Phoenix, James Gandolfini


8MM (1999) Online Subtitrat