O poveste siciliană – Sicilian Ghost Story (2017)

Într-un sat sicilian aflat la marginea unei păduri, un băiat de 13 ani, Giuseppe, dispare. Luna, una dintre colegele lui de clasă, refuză să creadă că a dispărut băiatul de care este îndrăgostită și încearcă să rupă legea tăcerii. Pentru a-l găsi, cu riscul propriei vieți, pătrunde în lumea obscură în care prietenul ei este închis și către care lacul oferă o misterioasă cale de acces. Poveste fantastică, Sicilian Ghost Story revizitează mitul lui Romeo și al Juliettei, plasându-l în lumea nemiloasă a Mafiei.

Filmul „O poveste siciliană”, în regia italienilor Antonio Piazza și Fabio Grassadonia, intră în cinematografele din România pe 6 iulie. Proiectat în premieră mondială în deschiderea secțiunii Semaine de la Critique, la festivalul de la Cannes, în 2017, filmul reia povestea lui Romeo și a Julietei, plasând-o în realitatea crudă a mafiei siciliene, se vede într-un comunicat remis Cinemagia.

Regizorii Antonio Piazza și Fabio Grassadonia sunt cunoscuţi pentru filmul Salvo; care a avut premiera la Festivalul de film de la Cannes în 2013; unde au câştigat premiul pentru Cel mai bun film și Premiul Révélation France 4 în Semaine de la Critique. Cei doi au regizat în 2010; Rita; unul dintre cele mai premiate scurtmetraje italiene din ultimii ani; cu peste 40 de premii și selecții în circa o sută de festivaluri.

Noul lor film; O poveste siciliană (Sicilian Ghost Story); a deschis secțiunea Semaine de la Critique în 2017; la Cannes; și a fost distins cu Nastro d’Argento pentru imagine și decor. Recent filmul a câștigat premiul David di Donatello pentru Cel mai bun scenariu adaptat; după ce în faza de scenariu; în 2016; proiectul a câștigat Sundance Institute Global Filmmaking Award.


Regia: Fabio Grassadonia, Antonio Piazza
Actori: Julia Jedlikowska, Gaetano Fernandez, Corinne Musallari
2017
Gen: Crima, Drama, Fantezie
IMDB: 6.7


Sicilian Ghost Story (2017) Online Subtitrat