O duminică frumoasă – Un beau dimanche (2013)

O duminică frumoasă – Un beau dimanche (2013) film online subtitrat

Gen: Drama
Producator(i): Jacques Fieschi, Nicole Garcia
IMDB: 6,4
Regia: Nicole Garcia
Actori: Pierre Rochefort, Louise Bourgoin, Dominique Sanda

Server 1

Server 2

Server 3

Server 4

Un beau dimanche / O duminică frumoasă (titlul in engleza: Going Away), in regia lui Nicole Garcia (Place Vendome), o subtila poveste de dragoste dintre un tanar profesor singuratic cu un trecut adanc ingropat si mama unuia dintre elevii sai, va intra in cinematografe in 10 aprilie, distribuit in Romania de Independenta Film.
In rolurile principale: Pierre Rochefort, Louise Bourgoin (Dragostea dureaza trei ani, de Frederic Beigbeder) si Dominique Sanda (Cea mai buna actrita in rol principal, Cannes 1976). Un beau dimanche / O duminică frumoasă a avut premiera la Festivalul International de Film de la Toronto 2013, iar anul acesta, Pierre Rochefort a fost nominalizat la Premiul Cesar pentru Cel mai bun actor intr-un rol principal.
Actrita devenita regizor si scenarist -O duminică frumoasă
Ca actrita, Nicole Garcia a jucat in peste 80 de filme si care in 1990 a debutat ca regizor si scenarist. Cel mai cunoscut film al ei, Place Vendome, cu Catherine Deneuve, a obtinut 12 nominalizari la Premiile Cesar in 1999, iar Nicole Garcia a fost nominalizata la Leul de Aur la Festivalul International de Film de la Venetia, in 1998. “Trei zile diferite, trei locuri si trei persoane.. O intalnire absolut intamplatoare a unor personaje cu provenienta sociala total diferita care, altfel, ar fi parut cu totul incompatibile”, spune regizoarea Nicole Garcia despre Un beau dimanche / O duminica frumoasa. “Pe autostrazile din sudul Frantei, in cele trei zile de minivacanta, fiecare din ei renunta la inhibitii, se indragostesc, isi scotocesc trecutul pentru a scapa de el si renasc. La finele acestui weekend prelungit, nimic nu va mai fi la fel pentru cei trei.”
Un trio formidabil – O duminică frumoasă
Baptiste (interpretat de actorul Pierre Rochefort) este mai degraba genul solitar. Profesor intr-un oraş din sudul Frantei, el nu ramane niciodata mai mult de trei saptamani in acelasi loc de munca. intr-o vineri dupa-amiaza Baptiste se hotaraşte sa aiba grija pentru o zi de Mathias, un elev de-al sau ai carui parinti sunt despartiti, iar tatal neglijent.