O cauză arzătoare – Catch a Fire (2006)

O cauză arzătoare – Catch a Fire (2006) Film Online Subtitrat


Regia: Phillip Noyce
Actori: Derek Luke, Tim Robbins, Bonnie Henna
An: 2006
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 6.7


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

<8g8dEFCqp3o/Catch.A.Fire%5B2006%5DDvDrip%5BEng%5D-aXXo.avi.mp4" scrolling="no" frameborder="0" width="700" height="430" allowfullscreen="true" webkitallowfullscreen="true" mozallowfullscreen="true">


Sinopsis O cauză arzătoare – Catch a Fire

O dramă despre terorismul în timpul apartheidului din Africa de Sud a cărei acțiune gravitează în jurul unui polițist și a unui tânăr care pregătesc atacuri împotriva regimului.

Pentru cei (mulți? puțini?) care au rămas nedumeriți în urma lecturării sinopsisului, potrivit căruia un polițist, înhăitat cu un tînăr. Pregătește atacuri împotriva regimului, postez aici, întru edificare, originalul de pe IMDb. “A drama about terrorism in Apartheid-era South Africa, revolving around a policeman and a young man who carries out solo attacks against the regime.”

Știu că trăim într-o țară în care cei chemați să vegheze la respectarea și aplicarea legii sînt primii care o încalcă. Dar parcă nu era nevoie ca și cei chemați să rezume și să limpezească subiectul unui film să facă exact contrariul. Ne-am fi așteptat ca hoții de sinopsisuri să dea dovadă de un minimum de deontologie profesională. In nici un caz să degradeze calitatea furtului prin fușereala traducerii și prin violarea logicii. Dar, cine știe, poate e adevărat că, vorba cîntecului, un popor are polițiștii pe care îi merită…

Cei care vor vedea filmul vor putea constata cu ușurință că polițistul cu pricina e departe de a pregăti atacuri împotriva regimului și că, dimpotrivă, sub masca de umanitate pe care și-o pune din cînd în cînd, se ascunde un adevărat monstru, care șochează și dezgustă prin cinismul și cruzimea de care se face vinovat față de “nesăbuiții” hotărîți să lupte, indiferent de preț, cu un regim inuman.