O calatorie periculoasa – Mediterranea (2015)

O calatorie periculoasa – Mediterranea (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Jonas Carpignano
Actori: Mary Elizabeth Innocence, Fallou Fall, Annalisa Pagano, Alassane Sy
An: 2015
Gen: Drama
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis O calatorie periculoasa – Mediterranea

Acțiunea filmului începe în Algeria unde ajunge Ayiva, un tânăr care vine din Burkina Faso, însoțit de Abas. Cei doi speră să ajungă în Europa unde să ducă o viață mai bună. Vor trebui să traverseze deșertul, să se confrunte cu hoții care jefuiesc migranții, să ajungă în Libia și să înfrunte o mare ostilă pe o ambarcațiune improvizată, înainte de a ajunge în Italia.

Această călătorie însă nu constituie decât primul act al unei drame care se concentrează asupra vieții acestor migranți care, ajunși în sfârșit în Europa, se vor regăsi rapid marginalizați în societatea calabreză, exploatați ca mână de lucru clandestină pe plantațiile de citrice, locuind în cartiere mizerabile și confruntându-se în special cu neîncrederea și ostilitatea celor din jur.

Suntem martorii obstacolelor cu care se confruntă cei care încearcă să părăsească Africa … au nevoie de bani și asistență și de o mulțime de noroc. Dl. Seihon îl interpretează pe Ayiva și călătorește cu fratele său Abas (Alassane Sy). Râșnița în care se încarcă este una dintre cele mai multe dintre noi care nu ar considera suficient de mare pentru a traversa Marea Mediterană (mai ales printr-o furtună), dar este singura lor opțiune.

Ei sunt, cu siguranță, dezamăgiți în orașul stâncos care devine noua lor casă. Cu toate acestea, destul de repede își dau seama că dorm pe pământ pe vreme rece, dar o pilă subțire nu este nici o greutate în comparație cu riscul cotidian de violență și rasism. Majoritatea localnicilor nu sunt primitori, iar ura crește adesea. Asta a condus la revoltele din 2010, pe care directorul Carpignano le atinge aici.