Numele trandafirului – Der Name der Rose (1986)


Ajută PortalulTauTV.net cu o donație! Mulțumim!

Dupa moartea misterioasa a unui calugar din Der Name der Rose (1986) dintr-o manastire izolata, in interiorul acesteia, din teama, ignoranta si prejudecatile anului 1327 ia nastere zvonul ca sfarsitul lumii se apropie. Un calugar franciscan cu mintea libera, William of Bakersville (Sean Connery), impreuna cu tanarul novice Adso (Christian Slater), soseste la manastire pentru a deslusi itele incurcate ale acestui mister. Numai ca decesele inexplicabile nu se opresc si un reprezentant al Inchizitiei isi face aparitia pentru a pune lucrurile la punct….

Fara a se ridica la nivelul romanului (oricat de talentat ar fi un regizor, prin doua ore de pelicula i-ar fi imposibil sa transmita ceea ce transmite un scriitor genial printr-o carte), filmul reuseste totusi sa creeze acea atmosfera de suspans pe care o induce atat de bine prin cuvinte Umberto Eco.

Anchetarea unor crime petrecute la o manstire italiana da ocazia spectatorului sa isi creioneze o imagine in legatura cu ce ceea ce inseamna viata monahala din Evul Mediu, cu toate framantarile legate de Cunoastere sub aspect religios, filozofic, stiintific. Toate acestea sub imperiul Inchizitiei, a carei umbra amenintatoare pluteste permanent deasupra manastirii si a locuitorilor din zona.


Regia: Jean-Jacques Annaud
Actori: Sean Connery, Christian Slater, Helmut Qualtinger
Anul: 1986
Gen: Drama, Mister, Crima
Durata: 130 minute
IMDB: 7.8


Der Name der Rose (1986) Online Subtitrat


Trailer


Numele trandafirului - Der Name der Rose (1986)
Numele trandafirului - Der Name der Rose (1986) Online Subtitrat in Romana

Dupa moartea misterioasa a unui calugar din Der Name der Rose (1986) dintr-o manastire izolata, in interiorul acesteia, din teama, ignoranta si prejudecati

Editor's Rating:
5