Numele meu este Khan – My Name Is Khan (2010)

Tânărul Rizwan Khan, eroul nostru, un musulman din regiunea Borivali din Mumbai, suferă de sindromul Asperger; o formă de autism cu complicații pe latura socializării. La vârsta maturității, Rizwan se căsătorește la San Francisco cu Mandira, o mamă singură, hindusă. După evenimentele de la 11 septembrie, Rizwan din Numele meu este Khan – My Name Is Khan, este reținut de autorități, conduita lui dictată de tulburare făcându-i pe oamenii legii să-l considere suspicios. După arestare, bărbatul o întâlnește pe Radha, o terapeută care-l ajută să se adapteze cu propriile dificultăți. Rizwan decide apoi că trebuie să-l întâlnească pe președintele SUA, Barrack Obama, pentru a-și reabilita numele.

Nu prea le am io cu filmele indiene; dar asta e foarte reusit; cu multe de luat aminte. Defapt e gresit sa zici ca e un film indian Numele meu este Khan – My Name Is Khan si ca s-ar adresa doar fanilor acestui gen; e pt toata lumea; indiferent de natie; rasa sau religie. E inutil sa mai spun ceva de actori si prestatiile lor (chiar daca sunt unele mai mult decat onorabile) atat timp cat pelicula reuseste sa impresioneze extraordinar prin mesajul sau.

Nu aveam prea mari asteptari de la el; insa pot spune ca a fost unul din cele mai bune din 2010; cel putin fata de unele filme in jurul carora s-a facut mare zarva si care sunt mai degraba varza; gen Alice in Wonderland; Clash of the Titans; Wolfman; Iron Man 2; Robin Hood. Iar lista aceasta cu siguranta mai poate creste; insa filmele cu adevarat bune se vor lasa asteptate.


Regia: Karan Johar
Actori: Shah Rukh Khan, Kajol, Sheetal Menon
Anul: 2010
Gen: Drama, Indiene
Durata: 165 minute
IMDB: 8.0


My Name Is Khan (2010) Online Subtitrat