Noaptea – La Notte (1961)


Noaptea – La Notte (1961) film online subtitrat

Regia: Michelangelo Antonioni
Actori: Jeanne Moreau, Marcello Mastroianni, Bernhard Wicki, Monica Vitti, Gitt Magrini
Anul: 1961
Gen: Drama
Durata: 115 minute
IMDB: 7.8/10 din 5979 voturi

Giovanni Pontano (Marcello Mastroianni), un scriitor distins si frumoasa lui soție Lidia (Jeanne Moreau), vizita prietenul lor moarte Tommaso Garani (Bernhard Wicki) într-un spital din Milano. Noua carte a lui Giovanni, La stagione (Sezonul), Noaptea, tocmai a fost publicat și Tommaso laudă munca prietenului său. Ei beau șampanie, dar Tommaso nu a reușit să ascundă durerea severa. Zguduit de priveliștea prietenului ei moarte, Lidia frunze spunând că va vizita mâine. Giovanni rămâne în urmă și ca acesta să părăsească camera prietenului său, o tânără bolnavă și încearcă să-l fara inhibitii seduce înainte de a fi întrerupt de asistente medicale.

În afara spitalului, Giovanni vede soția lui plângând, dar nu-i consoleze. În timp ce conduce pe, el îi spune despre său întâlnire “neplăcut”, cu femeia bolnavă și este surprins când Lidia respinge incidentul. Ei conduc la o petrecere sărbătorește noua carte Giovanni, Noaptea, care a fost bine primit. Giovanni semnează cărți, în timp ce soția sa se uită la de la distanță. După un timp Lidia lasă, încă zguduită de starea lui Tommaso. Ea rătăcește pe străzile din Milano, care se încheie până în cartierul unde ea si Giovanni trăit ca proaspat casatoriti. Vine într-o luptă de stradă brutal care ea încearcă să se oprească și mai târziu, ea se uită la rachetele fiind pornit într-un câmp.

Înapoi la apartament, Giovanni aude în cele din urmă de la Lidia și el o ridică din cartier vechi, care pare să aibă o mică valoare sentimentală pentru el. Mai târziu, ei decid să meargă la un club de noapte, Noaptea, în cazul în care se uită o performanță Fermecatoare si seducatoare de o dansatoare și să se angajeze în vorbi mici. “Nu mai am inspirație, doar amintiri”, spune Giovanni soția lui. Lidia sugerează părăsesc clubul și să participe la o petrecere swanky aruncat de un om de afaceri milionar. “Trebuie să facem ceva”, spune ea.

La petrecere, Giovanni socializeaza cu oaspeții și pare a fi în elementul său, în timp ce Lidia plimbă într-o stare de plictiseală. Ei petrec ceva timp cu gazda, domnul Gherardini (Vincenzo Corbella), care pare dezamăgit de averea și de schimb lingușirea nesincer. Giovanni rătăcește off și îndeplinește Valentina Gherardini (Monica Vitti), plin de viață, fiica fermecător gazdei. În timp ce flirta, Noaptea, ea îl învață un joc tocmai a inventat, alunecare un compact pe podea și, în curând alții aduna sa ma uit la concurenta lor. Mai târziu, ei văd în fiecare singur si Giovanni face o trecere la ea, sărutând-o în timp ce se uită la Lidia de la etajul de mai sus.