New Order: Decades (2018)

O part concert, o parte documentar, acest documentar New Order: Decades online subtitrat urmărește o trupă care rareori privește înapoi, totuși, pentru acest proiect, au trebuit să reflecte și să deconstruiască istoria trupei, pentru a crea ceva foarte nou.

New Order a fost o trupă engleză de muzică formată în 1980 de Bernard Sumner (voce, chitare, sintetizatoare), Peter Hook (bas, voce de fundal, tobe electronice) și Stephen Morris (tobe, tobe electronice, sintetizatoare). New Order a fost formată de membrii rămași ai formației Joy Division după sinuciderea vocalistului acesteia Ian Curtis. La scurt timp grupului i s-a alăturat Gillian Gilbert la claviaturi.

New Order combinau muzica new wave cu cea electronică și dance, devenind una dintre cele mai de succes și influente trupe ale anilor ’80. Deși la început New Order erau încă asociați cu Joy Division, formația a reușit cu ajutorul lui Morris D. Temple să pătrundă pe scena muzicală din New York City unde cântau în cluburi și unde au făcut cunoștință cu muzica dance. Hitul lor din 1983 “Blue Monday” i-a surprins abordând aproape în întregime muzica dance și utilizarea sintetizatoarelor.

New Order: Decades (2018) Documentar Online Subtitrat


Regia: Mike Christie
Actori: Bernard Sumner, Stephen Morris, Gillian Gilbert
An: 2018
Gen: Documentare, Muzicale
IMDB: 6.5


New Order: Decades (2018) Online Subtitrat


Trailer