Neguțătorul din Veneția – The Merchant of Venice (2004)

Neguțătorul din Veneția – The Merchant of Venice (2004) Film Online Subtitrat


Regia: Michael Radford
Actori: Al Pacino, Joseph Fiennes, Lynn Collins
An: 2004
Gen: Drama, Romantice
IMDB: 7.1


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Neguțătorul din Veneția – The Merchant of Venice

23 Noiembrie 2003: Debutul celor noua saptamani de filmari, care au loc in Luxemburg si Venetia. Italia – proiectul este regizat de Michael Radford, si este o adaptare dupa NEGUTATORUL DIN VENETIA, piesa clasica semnata de William Shakespeare.

Avand drept fundal Venetia secolului XVI, nemuritoarea comedie/drama a lui Shakespeare prezinta destinul unui grup de nobili crestini. Suprinsi prin prisma interactiunii lor cu camatarul evreu Shylock. Antonio (Irons) imprumuta bani de la Shylock (Pacino). Pentru a-si ajuta un prieten sarac, pe Bassanio (Fiennes) care vrea s-o cucereasca pe frumoasa Portia (Collins). Iritat de insultele pe care i le aduce Antonio. Shylock pretinde introducerea unor clauze speciale, in cazul in care acesta nu-i va restitui imprumutul la scadenta.

In timp ce navele lui Antonio sunt scufundate de o furtuna, Shylock este devastat de fuga fiicei sale cu nobilul Lorenzo (Cox). Soseste scadenta imprumutului, iar Shylock isi cere dobanda, sub forma unei bucati din carnea lui Antonio. Bassanio incearca cu disperarea sa-si salveze prietenul de la aceasta soarta tragica, dar ajutorul va veni de unde nimeni n-ar fi crezut.

Scris si regizat de Michael Radford (Il Postino, The Letters), nominalizat la Premiile Academiei si castigator al unui premiu BAFTA. NEGUTATORUL DIN VENETIA a atras o distributie de exceptie, cea mai notabila aparitie fiind cea a lui Al Pacino in rolul lui Shylock. Considerat drept unul dintre cei mai prestigiosi reprezentanti ai industriei de divertisment, Pacino a castigat nenumarate premii pentru filme fermecatoare, de la trilogia “Nasul” la “Scarface”, “Parfum de femeie”, “Insomnia” si “Heat”.


Trailer Neguțătorul din Veneția – The Merchant of Venice