Naşul – The Godfather (1972)


Naşul – The Godfather (1972) Film Online Subtitrat


Regia: Francis Ford Coppola
Actori: Al Pacino, James Caan, Robert Duvall, Diane Keaton, Abe Vigoda
Anul: 1972
Gen: Drama, Crima
Durata: 175 minute
IMDB: 9.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Naşul – The Godfather

În timpul filmului Naşul – The Godfather nu vom vedea o singură victimă civilă reală a crimei organizate. Nici o femeie prinsă în prostituție. Nici o viata distrus de jocuri de noroc. Există victime ale furtului, de fraudă sau rachete de protecție. Singura polițistul cu un rol semnificativ vorbind este corupt.

Povestea Naşul – The Godfather vede Mafia din interior. Aceasta este secretul, farmecul ei, vraja ei; într-un fel, ea a modelat percepția publică a Mafiei atunci. Lumea reală este înlocuită de o patriarhat autoritar în care puterea și dreptate flux de Nasul, iar singurele personaje negative sunt trădători. Există o poruncă, vorbită de Michael (Al Pacino): “. Nu luați niciodată părți împotriva familiei”

Este semnificativ faptul că prima fotografie este în interiorul o cameră întunecată, cu obloane. Este ziua nuntii fiicei Vito Corleone, iar într-o zi de sicilian trebuie să acorde orice solicitare rezonabilă. Un bărbat a venit să ceară pedeapsa pentru violator fiicei sale. Don Vito întreabă de ce nu a venit să-l imediat in filmul Naşul – The Godfather.

“M-am dus la poliție, ca un bun american”, spune omul. Răspunsul Nasul va sta la baza întregului film: “De ce te-ai dus la poliție? De ce nu ai venit la mine mai întâi? Ce-am făcut vreodată să te fac să mă tratezi așa lipsă de respect? Dacă ai veni la mine în prietenie, atunci acest gunoi care a ruinat fiica ta ar fi suferind chiar în această zi. Și dacă, din întâmplare, un om cinstit ca tine ar trebui să facă dușmani. . . atunci ei ar deveni dușmanii mei. Și apoi să se teamă de tine. “