Mowgli (2018)

Mowgli online subtitrat de la Netflix, este o combinatie de live action si motion capture, versiunea lui Serkis asupra Cartii Junglei va explora originile umane ale lui Mowgli. Filmul urmareste povestea copilului crescut de lupi, in timp ce trebuie sa se confrunte cu amenintarea unui tigru pe nume Shere Khan, precum si cu originile sale. Nisa este lupoaica care il adopta pe copilul Mowgli ca unul dintre puii ei, crescandu-l si educandu-l alaturi de haita sa in jungla din India.

mowgli 2018 online subtitrat netflix

In timp ce invata regulile adesea dure din jungla, sub tutela unui urs pe nume Baloo si a unei pantere numite Bagheera, Mowgli devine acceptat de animalele din jungla ca fiind unul de-al lor. De toti, mai putin de unul: fiorosul tigru Shere Khan, care este obsedat de ura impotriva oamenilor. Cu toate acestea, ar putea exista pericole mai mari ascunse in jungla, pe masura ce Mowgli vine fata in fata cu originea sa umana.

Cu ajutorul lui Baloo, Baghera si a sarpelui Ka, Mowgli va incerca sa scape de dusmania unui tigru care doreste sa-l ucida, si sa-si regaseasca drumul inapoi catre civilizatie.


Regia: Andy Serkis
Actori: Christian Bale, Cate Blanchett, Benedict Cumberbatch
An: 2018
Gen: Aventura, Drama, Fantezie
IMDB: 6.5


Mowgli (2018) Online Subtitrat


Trailer


Mowgli o adaptare mai sumbră a Cartii Junglei

Starul lui Planet of the Apes si Lord of the Rings, Andy Serkis, a declarat in emisiunea Good Morning Britain a postului ITV ca noua adaptare a operei lui Rudyard Kipling, Cartea Junglei, va fi ceva mai sumbra decat versiunile anterioare ale Disney. Serkis se afla si la carma peliculei, ce va imbina tehnica motion capture cu live-action-ul.

mowgli

Versiunea noastra este un PG-13 (nerecomandat celor sub 13 ani; poate fi vizionat cu aprobarea parintilor – in sistemul de rating american, n. red.) si este un fel de «Planeta Maimutelor», o versiune mai intunecata si mai apropiata de cele imaginate de Rudyard Kipling. Sperieturile pentru copii sunt bune intr-un mediu sigur, acest lucru face parte dintr-o dezvoltare sanatoasa a lor. Si noua ne placea sa fim speriati cand eram mici, asa ca nu este cazul sa ii hiperprotejam. Copiii sunt nemaipomenit de inteligenti si de aceea versiunea noastra pentru Cartea Junglei este ceva mai intunecata… Este povestea unui strain, care trebuie sa se adapteze unor noi legi si obiceiuri de viata, unei noi culturi”, a explicat Serkis.

In realizarea lui Mowgli s-au folosit cele mai avansate tehnici de motion capture, motiv pentru care filmul si-a lungit foarte mult productia. Si Balu va fi ceva mai dur in aceasta adaptare ce promite sa nu mai fie la fel de restrictiva cu scenele violente si sangeroase. „Balu isi va pastra, desigur, acea latura prietenoasa, insa – in acelasi timp – va fi mai aprig, mai hotarat”, a mai mentionat Serkis.

mowgli & pantera netflix


Netflix a cumparat productia Mowgli de la Andy Serkis

La 2 ani jumatate dupa adaptarea Cartii Junglei, in regia lui Jon Favreau, a carei reusita s-a datorat unui compromis riscant intre filmul pentru copii si drama, dar si brandului Disney si celebritatii lui, varianta mai sumbra a cartii, cu regia semnata de catre Andy Serkis, era condamnata sa devina un film greu de promovat.

Asa ca Warner Bros. a vandut productia Mowgli a lui Andy Serkis platformei Netflix, considerand ca Mowgli este un proiect compromis, asa cum au sustinut mai multe voci in ultimii doi ani. Proiectul merita mai mult, mai ales ca filmul parea o adaptare ideala a povestilor semnate de catre Rudyard Kipling.

tigru tiger mowgli

In film apar Rohan Chand in rolul lui Mowgli, plus Matthew Rhys si Freida Pinto, la care se adauga vocile personajelor: Christian Bale pentru Bagheera, Cate Blanchett pentru Kaa, Benedict Cumberbatch in rolul lui Khan, Naomie Harris in rolul lui Nisha, si Serkis in rolul lui Baloo. Premiera pe Netflix ar putea fi pentru Warner Bros sansa de a scapa de un esec la box-office. Iar pentru Netflix ar fi un succes in a promova in exclusivitate, pe reteaua proprie, un film prezentat ca un succes de Hollywood.