Moulin Rouge (1952)

“Tehnicolorul din Moulin Rouge, prelucrat in tonalitati proprii lui Lautrec, gaseste aici una dintre cele mai remarcabile utilizari. Toate etapele vietii pictorului sunt admirabil restituite cu o veridicitate tulburatoare, intr-o ambianta plina de veselie si de incredere, intotdeauna de o exemplara sobrietate.”

Acționând în acest film din 1954, John Huston a fost un exercițiu dureros pentru José Ferrer: a trebuit să stea și să meargă pe genunchi pentru a aproxima înălțimea personajului său, artistul francez Henri Toulouse-Lautrec (1864-1901). Dar orice disconfort pe care Ferrer la simțit a servit doar pentru a-și spori performanța, pentru că Toulouse-Lautrec a condus o existență torturată după ce a suferit o leziune din copilărie care i-a împiedicat creșterea și ia spulberat stima de sine. Ferrer dă un spectacol în mișcare, jucându-și personajul dwarf cu o disperare patetică, deoarece el nu reușește de două ori la dragoste.

Portretul său sensibil ia adus o nominalizare la Oscar și o recunoaștere a multor critici. Ciudat, a fost pentru a doua oară de patru ani, că Ferrer a jucat un francez cu o deformare pronunțată. Si o viață amoroasă de iubire. În 1950, el a portretizat eroul ficțional de lungă durată, Cyrano de Bergerac. Câștigând un Oscar pentru acea performanță. Întunericul introspectiv al lui Toulouse-Lautrec al lui Ferrer se contrazice în mod evident cu înveselința exterioară și culoarea strălucitoare pe care pictorul o captează pe panza și cu viața de noapte de la Paris la cafeneaua Moulin Rouge, pe care cinematograful Oswald Morris o surprinde frumos pe film.

Moulin Rouge (1952) Online Subtitrat in Romana in HD 1080p


Regia: John Huston
Actori: José Ferrer, Zsa Zsa Gabor, Colette Marchand
An: 1952
Gen: Biografie, Drama, Muzicale
IMDB: 7.1


Moulin Rouge (1952) Online Subtitrat


Trailer