Masinarii infernale – Mortal Engines (2018)

In filmul Masinarii infernale – Mortal Engines online subtitrat suntem la mii de ani dupa ce civilizatia a fost distrusa de un eveniment cataclismic. Omenirea s-a adaptat, si si-a dezvoltat un nou mod de a trai. Acum, orase gigantice mobile cutreiera Pamantul, praduind nemilos oraselele mai mici pe tractiune.

Tom Natsworthy (Robert Sheehan), care se trage din patura de jos a marelui oras pe tractiune, Londra, se vede nevoit sa lupte pentru propria supravietuire. Dupa ce da peste o fugara extrem de periculoasa – Hester Shaw (Hera Hilmar). Cei doi, atat de diferiti, incat drumurile lor nu ar fi trebuit sa se incruciseze niciodata; formeaza o alianta imposibila care va schimba viitorul omenirii.


Regia: Christian Rivers
Actori: Hugo Weaving, Robert Sheehan, Stephen Lang, Jihae, Hera Hilmar
An: 2018
Gen: Actiune, Aventura, Fantezie
IMDB: 6.2


Mortal Engines (2018) Online Subtitrat


Productia Masinarii infernale – Mortal Engines

Masinarii infernale e o noua aventura de proportii epice, regizata de Christian Rivers (King Kong), realizator de efecte vizuale laureat cu Oscar. Lui i se alatura cineastii triplu laureati cu Oscar pentru trilogiile The Hobbit si The Lord of the Rings, Peter Jackson, Fran Walsh si Philippa Boyens, care au scris scenariul. Filmul este o adaptare dupa seria de carti scrisa de Philip Reeve.

Masinarii infernale - Mortal Engines (2018) Online Subtitrat in Romana

Echipa de producatori e formata din Zane Weiner (trilogia The Hobbit), Amanda Walker (trilogia The Hobbit) si Deborah Forte (Goosebumps), alaturi de Walsh si Jackson. Ken Kamins (trilogia The Hobbit) si Philippa Boyens sunt producatori executivi.


Filmul Masinarii infernale este spectaculos!

Sunt multe aspecte de apreciat in Mortal Engines/Masinarii infernale, ecranizarea primei carti din seria omonima lansata in 2001. Filmul arata superb si are un ritm sustinut, dar din pacate povestea este mult prea familiara. Poate ca acest aspect nu deranjeaza pe pagina de hartie, dar asemanarile cu elemente din franciza Star Wars sunt atat de evidente pe marele ecran, incat nu avem cum sa nu contestam orginalitatea acestui SF postapocaliptic. Iata mai jos ce ti-ar putea placea la premiera de vineri.

Masinarii infernale - Mortal Engines (2018) Online Subtitrat in Romana

Actiunea are loc in viitor (peste cel putin un mileniu, se sugereaza la un moment dat), cand omenirea este tot mai disperata dupa resurse. Aflam curand ca in prezentul nostru un cataclism nuclear a schimbat fata Terrei o data pentru totdeauna, aruncand sociatatea in haos. Unele orase au supravietuit devenind mobile (masinariile infernale din titlu) si cutreierand pamantul pentru resurse.

Inca din primele scene vedem impunatoarea Londra inghitind un mai mic oras german, la comanda impunatorului lider Valentine (Hugo Weaving, la un nou rol negativ). In acelasi timp, adolescenta Hester (Hera Hilmar) ajunge pe Londra si il ataca pe Valentine, sugerand ca cei doi ar impartati o istorie complexa, al carei rezultat vizibil este si o impresionanta cicatrice faciala.