Morometii 2 (2018)

Filmul romanesc online Morometii 2 continua povestea familiei lui Ilie Moromete, din satul din Campia Dunarii, si-l are in prim-plan pe mezinul Niculae. Peste lumea pe care o cunosteau, in care cel mai important lucru era sa ai pamint pe care sa-l muncesti, trecuse un razboi. Toata ordinea vietii lor se schimba o data cu venirea noului regim, care propovaduieste egalitatea. Se sterg diferentele intr-un mod fortat si violent, iar albul devine negru si invers.

Obsesia pentru pamint a lui Moromete a ramas intacta. Totul din Morometii 2 se invirte in jurul muncii cimpului. Pentru supravietuire e nevoie de porumb, de griu.

Anii 1945-1946 il gasesc pe Ilie Moromete imbatrinit in filmul Morometii 2, dar inca in putere. Intre el si cea de-a doua sotie, Catrina, tensiunile de-o viata continua. Reprosurile au legatura cu pamintul, copiii din prima casatorie ai lui Ilie si cu gelozia femeii. Doi dintre copiii cei mari ai lui Moromete au plecat la Bucuresti. Unul a murit, iar cel mic facuse deja trei clase la liceu si se oprise inainte de ultimul an, din motive financiare. Niculae isi doreste cel mai mult pe lume sa invete si sa isi termine scoala. El este cel care va scrie mai tirziu despre vremurile noi si cele vechi.


Titlu Engleza: Moromete Family: On the Edge of Time
Regia: Stere Gulea
Actori: Horatiu Malaele, Dana Dogaru, Iosif Pastina
An: 2018
Gen: Drama, Romanesti
IMDB: 7.8


Morometii 2 (2018) Online


Trailer