Monty Python and the Holy Grail (1975)

Monty Python and the Holy Grail (1975) Film Online Subtitrat

Regia: Terry Gilliam, Terry Jones
Actori: John Cleese, Graham Chapman, Eric Idle, Rita Davies, Terry Jones, Michael Palin
Anul: 1975
Gen: Comedie, Aventura, Fantezie
Durata: 91 minute
IMDB: 8.3

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Primul film Monty Python and the Holy Grail artistic din cele 3 ale celor de la Monty Python stabileste reteta ce va fi urmarita si de productiile lor ulterioare: fiecare din cei 6 membri are roluri multiple, alaturi de ei existand doar figuranti, apoi gaguri din cele mai originale, cantece pe versuri haioase, animatia incredibila a lui Terry Gilliam si multa, multa aiureala. Filmul e in fapt o parodie dupa legendele cavaleresti britanice, intre care un loc de frunte il ocupa misiunea pentru Sfantul Graal a regelui Arthur. Acesta si cavalerii mesei rotunde, iesiti parca proaspat dintr-un ospiciu, pornesc intr-o calatorie initiatica, nici ei nu stiu de ce, calarind cai imaginari de al caror tropot e responsabil scutierul lui Arthur, ce se numeste… Patsy.

Ei trebuie sa faca fata celor mai grele situatii, sa reziste fiorosului … iepure ucigas, apoi unui cavaler negru ce pazeste un podet peste un paraias de 1 metru latime si care continua sa lupte si fara brate, dar si unor discutii pe tema randunelelor migratoare sau a unor dezbateri pe teme marxiste din Monty Python and the Holy Grail.

În zilele sale, bietul W. C. Domenii fost întotdeauna fiind bătut pentru a nu face filme care au fost la fel de amuzant, de la început până la sfârșit, așa cum criticii săi adorare a găsit bucăți de ei să fie. Mă tem că o dată sau de două ori am mers atât de departe încât să sugereze că un anumit film Monty Python and the Holy Grail de Woody Allen sau Mel Brooks nu a fost în mod constant amuzant, care este, că au existat unele părți care nu au fost la fel de amuzant și alte piese de schimb. Cu toate acestea, ca orice inspector de tot ce va spune, nu poti avea un loc de mare daca nu ai un singur scăzută de la care să-l supraveghea.

Toate acestea sunt o rundă despre modul de a spune că “Monty Python and the Holy Grail” are niste pete mici, dar că oricine, la toate atasat de membrii acestui genial grup care comedie britanic mai mult sau mai puțin justifică duminică noapte televiziune din New York -shouldn’t grijă mai puțin.

“Monty Python and the Holy Grail”, care a deschis ieri la Cinema 2, este un minunat anumit tip de încercări de nebuni. A fost în mod colectiv scris de trupa Python și în comun regia două dintre ele (Terry Gilliam si Terry Jones), atât de eficient încât am început să suspecteze că există într-adevăr nu sunt șase dintre ele, dar numai unul, un tip cu mai multe zeci de fețe care știe foarte multe despre fotografie truc.

Spre deosebire de “Și acum pentru ceva complet diferit”, care a fost o colecție de schițe de la “Monty Python Circul Zburator”, a show de televiziune, “Monty Python and the Holy Grail” este ceea ce este cunoscut pe Broadway ca un “carte spectacol.”

Ea are o poveste cu un inceput aproximative, un mijloc aproximative și se termină, sau poate ar trebui să spun că se oprește după un timp. Pentru a fi mai specific in Monty Python and the Holy Grail, este versiunea trupei Python a legendei regelui Arthur și căutarea Sfântului Graal fără scuze deloc la Malory deși reușește să trimită până legenda, curte filme dragoste, de fidelitate, vitejie, costum, violența de film și ornitologie.

Graham Chapman joacă Arthur, cu caracter continuu majoră a filmului Monty Python and the Holy Grail, cu optimismul serios al unui misionar al 19-lea, care a sortite eșecului, dar refuză să recunoască faptul. Ceilalți membri ai echipei Python rândul său, într-o varietate de roluri pe tot parcursul cavaleri de masă, aristocrați francezi snobi, iobagi iritabil, monștri mitic și, într-un caz, ca fiu nobil pe nume Alice, care încearcă să transforme filmul Monty Python and the Holy Grail într-o operetă.

GAG sunt non-stop, ocazional inspirat și nu ar trebui să fie divulgate, deși nu este departe oferind prea mult să spunem că mi-a plăcut în special o secvență în care cavalerii, pentru a avea acces la un castel inamic, veni cu ideea de a construi un troian iepure. Când Arthur numește retragere, țipă pur și simplu: “Fugi!” Și moralul Sir Robin, cel mai de succes dintre cavalerii Mesei Rotunde din filme online Monty Python and the Holy Grail, nu este ajutat de un alai de menestreli care insistă asupra cântă despre înfrângerile sale cele mai jenante.