Moise – Moses (1995)

Moise – Moses (1995) Film Online Subtitrat


Regia: Roger Young
Actori: Ben Kingsley, Frank Langella, Christopher Lee
An: 1995
Gen: Aventura, Biografie, Crima
IMDB: 6.7


Moise – Moses PARTEA 1:

Moise – Moses PARTEA 2:


Sinopsis Moise – Moses

Faraonul Ramses dispune uciderea tuturor copiilor evrei. Moise e salvat de mama sa, care il aseaza intr-un cos, lasandu-l sa pluteasca pe Nil.

Protejat de fiica faraonului, Moise crește printre egipteni, ucide pe unul dintre ei și fuge, spre a reveni. Intrucât Dumnezeu l-a ALES pentru a-i scoate pe evrei din robia cruntă la care îi supunea faraonul și a-i duce spre Țara Făgăduinței. Străbătând pustiul timp de 40 de ani, perioadă în care el are de luptat cu necredința poporului în puterea divină. Dar și în alegerea lui ca mesager al Domnului, cu faraonul care refuza sistematic să-i elibereze pe evrei din sclavie.

Moise din biblia online subtitrat comunică, pe muntele Sinai, cu Dumnezeu, primește de la acesta tablele cu cele zece porunci, și se străduiește să-și ducă la capăt misiunea…El reușește, fără însă a călca în pământul făgăduit, așa cum era scris…

Epopee bine transpusă cinematografic, cu mari actori, dintre care se remarcă sir Ben Kinsgley, în rolul titular.

Murind Iosif în pămîntul Egiptului, neamul lui Iacov, tatăl lui, nu după multe sute de ani s-a înmulţit atîta, încît tot pămîntul acela s-a umplut de poporul israelit, iar la războaie puteau să fie dintr-înşii cîte şase sute de mii de bărbaţi. Atunci împăratul Egiptului, temîndu-se ca nu cumva, sfătuindu-se cu vrăjmaşii lor, să piardă pe egipteni de pe pămînt, a poruncit dregătorilor săi să chinuiască pe poporul lui Israel în toate chipurile şi cu slujbele şi cu bătăile. Pentru că din sudorile lor cele cu multă osteneală au zidit nişte cetăţi nu atîta pentru trebuinţă, cît pentru mărire deşartă şi pentru ca pînă în sfîrşit să împuţineze neamul evreilor.