Modesty Blaise (1966)

Modesty Blaise (1966) Film Online Subtitrat


Regia: Joseph Losey
Actori: Monica Vitti, Terence Stamp, Dirk Bogarde
An: 1966
Gen: Actiune, Aventura, Comedie
IMDB: 5.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Modesty Blaise

Cred că trebuie să vin la apărarea uneia dintre eroinele mele preferate. Modesty Blaise, așa cum a fost inițial concepută de Peter O’Donnell pentru o benzi desenate de lungă durată și serii de romane, a fost răspunsul feminin lui James Bond și, în multe privințe, un caracter superior. Ea avea spirit, farmec, poezie și o relație unică cu partenerul ei, Willie Garvin.

Din păcate, această adaptare a filmului păstrează aproape nici unul din farmecul care a făcut povestirile Modesty Blaise atât de distractive. Și acum că această travestiță a fost lansată pe DVD, mă tem că O’Donnell va pierde în mod inutil zeci de fani.

Asta nu înseamnă că Modesty Blaise: filmul nu are momentele sale. Într-adevăr, există unele semne ale personajelor originale. Chiar dacă O’Donnell a spus că doar o singură linie a scriptului său original a rămas în produsul finit. Terence Stamp este aproape perfect ca Willie Garvin, aruncător cu cuțite. Dar, când are peruca ei întunecată, Monica Vitti este un zgomot mort pentru omologul său de benzi desenate. Cel puțin atâta timp cât își ține gura închisă.

Din păcate, Vitti nu este capabil să facă acest lucru. Accentul ei este în întregime greșit pentru această parte. Ar fi trebuit să urmeze pe urmele celor mai multe fete de la Bond înainte de ea și să fie numită și ea nu este chiar atât de convingătoare în secvențele de acțiune. Și fără acest lipici, întregul film se destramă.

Scenariul citește ca o respingere a răzbunătorului, cu doar o scânteie a inteligenței și originalității operei lui O’Donnell. O serie de erori majore se fac cu personajele – Willie este arătat arme de foc. Pe care niciodată nu le-a atins în cărți, și chiar mai rău, Willie și Modesty se îndrăgostesc!