Moașa – The Midwife (2015)

Finlanda, 1944. Țara este zguduită de războiul Laponiei in filmul Moașa – The Midwife, un conflict dintre Germania și Finlanda ca urmare a celui de-al Doilea Război Mondial. Helena, o moașă dintr-o mică comunitate, îl întâlnește pe ofițerul nazist Johannes Angelhurst.

Ea este atrasă de misteriosul străin și îl urmează la tabăra de război unde el începe să lucreze ca infirmier. Pentru Angelhurst, Helena este diferită de orice altă femeie și ei încep o relație pasionată și de nestăpânit. Cu toate acestea, dragostea lor arzătoare nu înlătură imaginile traumatice ale războiului care îl bântuie pe ofițer, nici secretele groaznice care se ascund în spatele pereților taberei.

Când tumultul războiului îi separă pe cei doi îndrăgostiți, ei încheie un pact: se vor întâlni la o cabană izolată unde și-au petrecut cele mai fericite clipe împreună. La sfârșitul războiului, Helena și Johannes își pun viețile în pericol și suferă greutăți imense, luptând pentru a ajunge înapoi unul la altul, ghidați de o dorință de supraviețuire atât de puternică încât trece peste așteptările de moralitate.


Titlu original: Kätilö
Regia: Antti Jokinen
Actori: Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius
Anul: 2015
Gen: Drama, Romantice, Razboi
Durata: 119 minute
IMDB: 6.0


The Midwife (2015) Online Subtitrat


Trailer