Mission: Impossible – Fallout (2018)

Evenimentele din Mission: Impossible – Fallout sunt in stransa legatura cu cele din filmul anterior, Rogue Nation. Prinderea anarhistului Solomon Lane (Sean Harris) are consecinte neasteptate: aghiotantii sai, Apostolii, organizeaza atacuri teroriste tot mai distrugatoare si curand pun mana pe materialele necesare pentru a realiza trei bombe nucleare. Pentru Ethan Hunt (Tom Cruise) si aliatii sai, interceptarea si dezamorsarea acestora devin o misiune cu adevarat imposibila ce va tine publicul cu sufletul la gura.

Mission: Impossible – Fallout este atat de intesat de actiune; incat este foarte posibil sa simti nevoia sa-l revezi. Totul este gandit pentru a include spectatorul in actiune; pentru ca acesta sa simta adrenalina lui Ethan Hunt; dar si responsabilitatea destinului a milioane de oameni. Partea a sasea a francizei complica lucrurile aruncand in joc trei forte aparent de partea binelui; dar nu intrutotul de aceeasi parte a baricadei.

Mission: Impossible - Fallout (2018) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Misiune: Imposibila. Declinul
Regia: Christopher McQuarrie
Actori: Tom Cruise, Henry Cavill, Ving Rhames
An: 2018
Gen: Actiune, Aventura, Thriller
IMDB: 7.8


Mission: Impossible – Fallout (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

20 % dintre filmele lansate în România în 2018 sunt continuări: fie sequels (continuă o franciză), fie sunt prequeluri, fie filmele de sine stătătoare ale unui personaj din serii deja lansate ori universuri cinematografice deja cunoscute (Venom, Ant-Man and the Wasp, Aquaman, Bumblebee etc.). Acest procentaj poate nu ar însemna nimic în sine dacă aceste filme ce însumează 20% din totalul producțiilor lansate pe marile noastre ecrane în 2018 nu ar fi adunat 48 % din totalul încasărilor anului trecut. Este o pondere pe care nu o putem trece cu vederea.

Ca şi în box office-ul american şi în cel global, continuările domină – așadar – încasările și la noi în țară. În România, doar Bohemian Rhapsody nu este sequel din cele 10 filme aflate în topul celor mai populare și bănoase producții cinematografice.

Dar care sunt cele mai bune filme din toate aceste continuări lansate pe marile noastre ecrane în anul care tocmai s-a încheiat?

Mission: Impossible – Fallout e cel mai bine cotat de către criticii de film dintre continuările lansate anul trecut. Filmul a fost iubit și de români – se regăsește în top 10 încasări și popularitate, pe ultima poziție. Al şaselea film al seriei „Misiune imposibilă” a fost numit „unul dintre cele mai bune filme de acţiune din istorie” (Indiewire). Presa de specialitate a mai scris la data lansării filmului că „De la Fury Road nu am mai avut parte de efecte speciale practice (fără intervenţia CGI-ului) de un asemenea impact şi atât de bine realizate de către oameni nebunesc de nepregătiți pentru ele”…

Pe locul 2 în topul continuărilor realizat de critici este Black Panther. Acest film se află pe locul 5 în box office-ul românesc fiind filmul cu supereroi din 2018 cel mai bine cotat de către criticii de film. Este urmat în topul realizat de criticii de specialitate de alte două blockbustere cu supereroi – Incredibles 2 și Avengers: Infinity War. Animația Walt Disney Studios ocupă, însă, locul 24 în box office-ul românesc, dar Infinity War locul 2 în România ca încasări.