Miles Ahead (2015)

Miles Ahead (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Don Cheadle
Actori: Don Cheadle, Emayatzy Corinealdi, Ewan McGregor
An: 2015
Gen: Biografie, Drama, Muzicale
IMDB: 6.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Trailer Miles Ahead (2015)


Review Miles Ahead (2015)

Prezența unui actor alb a fost un “imperativ financiar” pentru realizarea filmului “Miles Ahead”, despre muzicianului de culoare Miles Davis, a afirmat joi cineastul Don Cheadle, care a semnat regia peliculei.

“Există diferite criterii luate în considerare de cei care finanțează pentru a aprecia dacă un film este o investiție bună sau nu. Circulă ideea, nedovedită însă, că filmele exclusiv cu actori de culoare nu pot avea o carieră internațională. Nu vă spun nimic nou”, a declarat Don Cheadle (“Iron Man”, “Hotel Rwanda”) cu ocazia prezentării lungmetrajului “Miles Ahead”. La Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

“Un actor alb în acest film a devenit cu adevărat un imperativ financiar”, a adăugat el. Referindu-se la Ewan McGregor, care interpretează unul din rolurile principale, cel al unui ziarist de la revista Rolling Stone care vine să îl vadă pe Miles Davis.

“Cred că a fost perfect așa, mai ales că rolul este jucat de Ewan McGregor, pe care îl consider fantastic în film”. A spus actorul de culoare de 51 de ani, laureat al unui premiu Golden Globe în 2013 pentru prestația din serialul “House of Lies”. Si nominalizat la Oscar în 2005 pentru rolul din “Hotel Rwanda”.

“A fost însă una din condițiile pentru obținerea unei anumite sume care a completat bugetul necesar realizării filmului. Este una din realitățile industriei în care lucrăm”, a spus Cheadle.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care regizorul american Spike Lee, care va boicota gala laureaților la Oscar fiindcă în 2016 nu a fost nominalizat niciun actor de culoare, a apreciat, marți, la Berlin, că studiourile și canalale TV ar trebui să fie mai deschise spre diversitate, fie și numai pentru că proporția publicului alb scade.