Men in Black: International (2019)

Bărbați în Negru Internațional s-au extins pe tot globul in filmul Men in Black: International (2019) online subtitrat, dar la fel s-au răspândit şi răii din univers. Iar pentru a ne proteja, apreciatul Agent H (Chris Hemsworth) şi începătoarea ambiţioasă M (Tessa Thompson) fac o echipă ce e drept cam ciudată, dar care până la urmă, ar putea să funcţioneze. Pentru a face faţă unei noi ameninţări extraterestre, care poate lua orice formă, inclusiv a unui agent al MIB, ei îşi vor uni forţele de-a lungul unei aventuri ce se petrece pe tot globul pentru a salva agenţia şi în final, omenirea.

Men in Black: International (2019) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Bărbați în Negru Internațional
Regia: F. Gary Gray
Actori: Tessa Thompson, Chris Hemsworth, Rebecca Ferguson
An: 2019
Gen: Actiune, Aventura, Comedie
IMDB: 5.6


Men in Black: International (2019) Online Subtitrat


Trailer


Review Men in Black: International (2019)

Dezvoltând ideea că unele fiinţe extraterestre trăiesc printre noi, filmulMIB: International – cu premiera în România pe 21 iunie – ne prezintă noi agenţi, arme, extratereştri şi locaţii, aducând pe ecran pe unii dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi actori ai momentului, Chris Hemsworth şi Tessa Thompson, care sunt eroii titulari – agenţii H şi M.

Un element cheie al iconografiei din Men in Black: International îl constituie costumele negre. Parkes explică originea lor astfel: „Agenţii MIB se află într-o postură complicată: ei trebuie să facă fapte eroice, dar acestea trebuie să rămână secrete pentru public. Anonimatul este esenţial, iar el porneşte de la nesăratele costume negre. Ele trebuie să-i facă pe agenţi oarecum invizibili. Ceea ce este fascinant la costumul negru este faptul că poate fi trecut cu vederea imediat, dar în acelaşi timp el este purtat şi de o vedetă de cinema, aşa că trebuie să arate bine. Actorii trebuie să se simtă puternici când îl poartă”.

Men in Black: International (2019) Online Subtitrat in Romana

Designerul de costume, Penny Rose, care a lucrat cu Paul Smith, unul dintre cei mai buni designeri ai Angliei, a creat un look extraordinar pentru aceste costume. „Când te gândeşti la Men in Black, te gândeşti doar că va fi vorba despre nişte costume negre. Dar Penny Rose nu s-a oprit aici”, susţine Parkes. „Ea şi Paul Smith au creat un costum în stil englezesc, pentru că primul film avea costume care aparţineau unei anumite epoci şi unei anumite zone geografice: New York. Noi am reinventat costumul”.

Actorii au fost entuziasmaţi să poarte acest costum. „Costumele sunt realmente puternice şi conferă stabilitate şi forţă,” explică Tessa Thompson. „Totuşi ele sunt elegante – şi potrivite şi pentru o femeie puternică. Te fac să simţi că aparţii acelei lumi”.

Hemsworth spune că el a apreciat faptul că „fiecare dintre costume are câte ceva special – un detaliu personal. Al meu are o căptuşeală aparte”. Lui Hemsworth i-au mai plăcut şi şosetele, care nu respectau ţinuta obligatorie, dar erau create de Smith. „Iar când îţi mai pui şi ochelarii, ţinuta e completă”.

Costume negre reinventate pentru lupta cu extratereştrii
Rose i-a adăugat agentului High T, jucat de Liam Neeson un detaliu special: vesta. „El este şeful Men in Black: International Londra, aşa încât High T trebuie să aibă ceva ce nu mai are nimeni”, subliniază ea. „Toate costumele sunt făcute dintr-o stofă neşifonabilă, făcută după tehnologia stretch, foarte potrivită pentru călătorii”.

„Oricine arată super într-un costum creat de Paul Smith”, continuă Rose – iar Rafe Spall nu poate fi decât de acord. Dar costumele i se potrivesc lui Spall nu numai ca stil ci şi pentru că el este legat sentimental de ele. „Realizările lui Paul au un loc special în inima mea pentru că în copilărie tata ne cumpăra întotdeauna de Crăciun haine create de Paul”, povesteşte el.

Rose a creat şi alte versiuni de costume pentru ceilalţi angajaţi ai MIB Londra. „Ei poartă costume negre reinventate pentru lupta cu extratereştrii,” explică ea. „De exemplu, jachetele lor sunt făcute din mănuşi, iar costumele din centuri de siguranţă”.

Tessa Thompson, Chris Hemsworth
Tessa Thompson, Chris Hemsworth

Ţinuta eroică purtată de protagonişti îi pune în contrast cu costumaţiile purtate de asasinii extratereştri. Rose explică: „Gemenii sunt absolut încântători şi imposibil de controlat fiindcă au o energie debordantă. Pentru costumele lor, noi am încercat să le dăm un aspect de extratereştri veniţi de curând pe Pământ / oameni fără adăpost/oameni de pe stradă.”

Echipamentele profesiei
Datorită elementelor de science fiction ale filmului, nu e nicio surpriză faptul că echipa a apelat la echipamente high-tech. Deşi au folosit şi uneltele şi echipamentele din episoadele anterioare, realizatorii au optat şi pentru soluţii mai îndrăzneţe.

Unul dintre instrumentele consacrate ale MIB era Neuralyzer-ul sub formă de stilou, care prin impulsuri electronice transmise creierului martorilor le inducea o stare hipnotică, care le ştergea memoria sau le implanta alte amintiri. Aceasta ajuta agenţia să menţină secretă problema extratereştrilor veniţi pe planeta noastră.

Sub supravegherea lui Wood şi a creatorului de proteze Pierre Bohanna, care a lucrat şi la multe episoade din Star Wars, Harry Potter şi alte filme din seria James Bond, echipa a preluat şi modernizat Neuralyzer-ul. „Este un obiect foarte cunoscut, aşa că nu l-am schimbat prea mult,” explică Bohanna. „I-am adăugat doar mai multă animaţie la mecanism, i-am îmbunătăţit sistemul de deschidere, dar designul general a rămas acelaşi fiindcă a fost îndrăgit din primul film când a fost folosit”.

Vehiculele cheie ale filmului Men in Black: International
Wood a fost şi autorul design-ului pentru unele dintre vehiculele cheie ale filmului. În timp ce Will Smith şi Tommy Lee Jones conduceau un Ford LTD Crown Victoria, Chris Hemsworth şi Tessa Thompson au fost dotaţi cu un Jaguar SJ6, respectiv un Lexus RC F. Jaguarul nu e nici mai mult nici mai puţin decât un arsenal pe roţi, ascunzând în caroseria sa tot felul de arme high-tech. Dacă întinzi mâna spre mânerul uşii poţi să înşfaci un pistol. Deschizi buşonul de benzină şi dai de o armă mai mare. Ascuns între geamuri se află un rastel pentru mai multe arme de mână. Din portbagaj agenţii pot scoate un Gatling gun, cu o magazine imensă de cartuşe. Iar ţeava de eşapament nu e altceva decât o rampă de lansare pentru o rachetă.

Men in Black: International
Men in Black: International

Iar alt vehicul care se poate înălţa până la cer este acea motocicletă zburătoare. „Aceasta a fost extrem de simpatică,” spune Wood. „Pentru secvenţa din Marrakech, am vrut un vehicul cât mai ciudat cu putinţă. I-am adăugat o ţeavă uriaşă de eşapament, pe unde ieşeau flăcări din turbină. Însă motocicleta trebuia să fie agilă pentru a se strecura pe străzile înguste ale oraşului. Am creat circa 30 de proiecte, am ales unul şi apoi am construit 4 motociclete identice”.

Filmul Men in Black: International actual conţine şi armament de generaţia a şaptea, cum ar fi Dez-Atomizorul
Gadgeturile, armele, creaturile şi costumele fac parte din detaliile atât de îndrăgite ale arsenalului pe care îl folosesc oamenii în negru. Dar îndărătul lor, veţi descoperi lucruri şi mai impresionante. Walter Parkes afirmă: „Men in Black: International vă va conduce într-o lume palpitantă şi misterioasă, unde nu puteţi descoperi secretele decât dacă vă uitaţi cu mare atenţie. Sperăm că în afară de faptul că vă veţi distra, veţi ieşi de la film cu senzaţia că priviţi cu alţi ochi lumea care vă înconjoară”.


Premisa, personajele umane și extratereste

Dezvoltând ideea că unele fiinţe extraterestre trăiesc printre noi, filmul MIB: International – cu premiera în România pe 21 iunie – ne prezintă noi agenţi, arme, extratereştri şi locaţii, aducând pe ecran pe unii dintre cei mai talentaţi şi apreciaţi actori ai momentului, Chris Hemsworth şi Tessa Thompson, care sunt eroii titulari – agenţii H şi M.

Alături de ei îi vom vedea pe Emma Thompson, care reia rolul şefei MIB, sau Liam Neeson, Rebecca Ferguson şi Kumail Nanjiani, care interpretează de asemenea roluri importante.

După cum bine ştiu numeroşii fani ai francizei, „Men in Black” este o agenţie guvernamentală menită să stabilească contactul cu fiinţe dinafara lumii noastre. Men in Black: International monitorizează activitatea extraterestră de pe Pământ, protejând planeta prin tehnici necunoscute cetăţenilor şi supraveghind sosirile extratereştrilor sub pretextul migraţiei de refugiaţi. Înarmaţi cu arme high-tech, ei au o unealtă extrem de preţioasă, pe nume Neuralyzer, un aparat ca un stilou, care emite o rază de lumină menită să şteargă orice amintire din mintea celor care au întâlnit vreodată extratereştrii, sau pe oamenii MIB.

În timp ce această mitologie rămâne la bază, realizatorii filmului MIB: International extind ideea, adăugându-i noi elemente.„Ne aflăm în acelaşi univers ca şi în filmele anterioare, dar nu mai suntem limitaţi la împrejurimile New York-ului, unde au avut loc celelalte filme,” observă Parkes. „Dăm acum o tentă internaţională şi folosim o serie de noi personaje, printre care şi o începătoare, o nou angajată a MIB, cunoscută sub numele de M (Tessa Thompson), care devine partenera unui agent de top pentru a organiza cea mai amplă şi dificilă misiune.”

O întâlnim pe M, care se numea Molly când era mică şi care trăise alături de părinţii ei o experienţă cu fiinţe venite de pe alte planete. Reuşind să evite ştergerea memoriei de către Neuralyzer-ul celor de la MIB, Molly se hotărăşte, fiind de-a dreptul obsedată să descopere adevărul despre extratereştrii de pe Pământ şi despre misterioşii oameni în negru, care o vizitaseră acasă după întâlnirea senzaţională cu ciudaţii vizitatori. Ea îşi petrece tot timpul căutând răspunsuri la întrebările care o preocupau, iar după câţiva ani descoperă sediul MIB din New York. Impresionată de abilităţile de detectiv ale lui Molly, care au făcut ca ea să devină singurul om care a pătruns neinvitat în sediul MIB, Agent O (Emma Thompson) o ajută pe aceasta să devină agenta M.

Men in Black: International (2019) Online Subtitrat in Romana

Nerăbdătoare să urce în ierarhia Men in Black: International, M intră în parteneriat cu H (Chris Hemsworth), un agent legendar, care a devenit faimos pentru că a salvat lumea cu puterea minţii şi înarmat doar cu un Dez-Atomizor. Prima misiune a celor doi a fost aceea de a-l întâlni pe regele extraterestru Vungus şi a-l conduce în prima sa vizită pe Pământ. Dar la scurtă vreme după ce ajung într-un club de noapte, Vungus este asasinat, iar H şi M descoperă că el ascundea, sub straiele sale, o armă capabilă să distrugă galaxii întregi. O specie hiper-agresivă cunoscută sub numele de Hive, condusă de doi asasini incredibil de răi, ajunsese pe Pământ şi vroia să pună stăpânire pe această armă extrem de puternică.

Pentru a recupera arma nimicitoare, H trebuie s-o înfrunte pe Riza (Rebecca Ferguson), o traficantă de arme care trăieşte pe o insulă exotică. Ea e suavă, graţioasă, bogată, puternică … şi o extraterestră cu trei braţe, datorită cărora ea duce luptele, inclusiv cearta cu „fostul”, la un alt nivel. „Riza e uşor sărită de pe fix; poate că acesta este chiar motivul pentru care H se simte atras de ea,” râde Hemsworth. „Dar acum, ea vrea să-l bată până îl va lăsa lat…”

Riza nu e loială decât intereselor ei şi nu vinde decât celui ce oferă cel mai bun preţ. „Nu vreau să spun că Riza este răul în persoană, dar este destul de rea”, admite Ferguson, care a jucat alături de Tom Cruise în ultimele două filme din seria Mission: Impossible, în rolul agentului operativ britanic, Ilsa.

Riza este foarte bună în ceea ce face in Men in Black: International, iar insula ei privată este plină de fiinţe dragi – adică, explică Ferguson, „creaturile extraterestre zburătoare, târâtoare, îngrozitoare… pe care le iubeşte până la moarte.”

Străduindu-se să înţeleagă cum au reuşit cei doi asasini să afle locul unde se afla Vungus, H şi M încep să suspecteze că cineva din interiorul organizaţiei MIB a trădat această informaţie strict secretă. Ei vor trebui să-l găsească pe acest agent infiltrat înainte ca arma să ajungă pe mâini greşite. În încercarea de a salva lumea, ei pornesc de la Londra până în Maroc, apoi în Italia şi Paris. Ei sunt Bărbaţi şi Femei în Negru.

Walter F. Parkes şi Laurie MacDonald revin ca „gardieni” ai francizei, ei fiind producătorii tuturor celor patru filme, începând cu primul Men in Black, din 1997. Ei l-au adus de această dată ca regizor pe F. Gary Gray, ale cărui realizări includ filme de mare acţiune şi suspans, cum ar fi The Fate of the Furious, sau comedii robuste ca Friday, sau drame, ca Straight Outta Compton, pentru a da anvergură şi o viziune unică acestei serii de filme. Scenariştii MIB: International, Art Marcum & Matt Holloway au lucrat anterior la scenariul Iron Man, care a ajutat la lansarea universului cinematografic al Marvel.