Maze Runner: The Death Cure (2018)

In finalul epic al seriei, Maze Runner: The Death Cure, Thomas conduce grupul sau din Luminis in ultima si cea mai periculoasa misiune de pana acum. Pentru a-si salva prietenii ei trebuie sa intre in Ultimul Oras, un labirint controlat de RAU care se dovedeste a fi cel mai periculos dintre toate. Oricine scapa cu viata va obtne raspunsuri la intrebarile pe care cei din Luminis le-au pus inca de la inceput.

Cu cel de-al treilea film, seria Maze Runner ajunge la un nivel superior (cel putin pentru fanii action thrillerelor) – actiune mai elaborata, secvente mai dure si complexe. Dar isi pastreaza aceiasi eroi adolescenti si, din fericire, accesibili si apropiati. Spre deosebire de un Harry Potter, care s-a maturizat odata cu trecerea filmelor, odata cu maturizarea actorilor (si, cel mai probabil, si a fanilor), Thomas (Dylan O’Brien ), Minho (Ki Hong Lee) si Newt (Thomas Brodie-Sangster) nu au devenit din adolescenti adulti.

Ceea ce, mai ales pentru personajul titular, nu e rau: supereroilor umflati in costume mulate, Spidermanilor si Capitanilor, Dylan O’Brien le contrapune un adolescent afabil, empatic, curajos dar fara veleitati de june prim. Revin oamenii in tinute elegante, masinile de politie cu multe lumini si girofaruri. Contraponderea la ele sunt scenele cu explozii, cu lupte de strada, si apoi un apus de soare idilic, intr-o lume pe care ne dorim cu totii. Cu sau fara apocalipsa.

Maze Runner: The Death Cure (2018) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Labirintul: Tratament letal
Regia: Wes Ball
Actori: Dylan O’Brien, Ki Hong Lee, Kaya Scodelario
An: 2018
Gen: Actiune, SF, Thriller
IMDB: 6.2


Maze Runner: The Death Cure (2018) Online Subtitrat


Trailer


Action-thriller post-apocaliptic

În filmul cu premiera vineri, 26 ianuarie, eroii reintră într-un nou fel de labirint – orașul fortăreață al nemiloasei organizații World Catastrophe Killzone Department (WCKD). Separat de lumea contaminată prin ziduri uriașe, de nepătruns, metropola futuristă, cu turnuri de oțel și sticlă, amenințătoare, adăpostește laboratoarele WCKD dar și cetățeni atent selectați. Ceilalți cerșesc îndurarea de a fi primiți și protejați în interiorul zidurilor… o revoltă e pe cale să izbucnească.

Cu cel de-al treilea film, seria Maze Runner ajunge la un nivel superior (cel puțin pentru fanii action thrillerelor) – acțiune mai elaborată, secvențe mai dure și complexe. Dar își păstrează aceiași eroi adolescenți și, din fericire, accesibili și apropiați. Spre deosebire de un Harry Potter, care s-a maturizat odată cu trecerea filmelor, odată cu maturizarea actorilor (și, cel mai probabil, și a fanilor), Thomas (Dylan O’Brien ), Minho (Ki Hong Lee) și Newt (Thomas Brodie-Sangster) nu au devenit din adolescenți adulți.

Ceea ce, mai ales pentru personajul titular, nu e rău: supereroilor umflați în costume mulate, Spidermanilor și Căpitanilor, Dylan O’Brien le contrapune un adolescent afabil, empatic, curajos dar fără veleități de june prim. Revin oamenii în ținute elegante, mașinile de poliție cu multe lumini și girofaruri. Contraponderea la ele sunt scenele cu explozii, cu lupte de stradă, și apoi un apus de soare idilic, într-o lume pe care ne dorim cu toții. Cu sau fără apocalipsă.

Dialogurile sunt schematice, nu ajută personajele să depășească ceea ce știam deja despre ele și nici nu le dau vreo profunzime. Noul film are un nou antierou, Lawrence (Walton Goggins), un bărbat mutilat dar capabil, liderul unei mișcări de rezistență a celor infectați. Primejdios și instabil, îi va ajuta pe eroi să pătrundă în orașul fortificat al WCKD, însă tot el precipită evenimentele care vor duce la sfârșitul unora dintre personajele principale.

Ambiguitatea morală a unor personaje e ca o contrapondere la personajele mai schematice, împărțite în răi și buni ale filmului – maleficul Janson (Aidan Gillen), comandantul trupelor WCKD, de exemplu, este eroul negativ „perfect”.