Matilda (2017)

Unul dintre cele mai controversate filme lansat în Rusia în ultimii ani a fost premiat la Sankt Petersburg, în ciuda apelurilor ca acesta să fie interzis. BBC transmite că filmul “Matilda” spune povestea unei relaţii pasionale dintre ultimul ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea şi balerina Matilda Kshesinskaya.

Criticii; incluzând clericii Bisericii Ortodoxe Ruse au denunţat filmul pentru blasfemie; deoarece biserica l-a canonizat pe Nicolae ca sfânt. Mai multe cinematografe mari au anunţat că nu îl vor difuza; iar regizorii invită oamenii să îl vadă înainte să îl judece.

Matilda online subtitrat semnat de apreciatul regizor rus Alexei Uchitel; descrie aventura amoroasă pe care tânărul Ţar Nicolae al II-lea a avut-o cu balerina poloneză Mathilde Kschessinska până în momentul căsătoriei lui; din 1894. Nicolae al II-lea a fost executat de către bolşevici împreună cu întreaga sa familie (soţie şi cinci copii) la data de 17 iulie 1918; din ordinul lui Lenin. Filmul; a cărui premieră este programată în octombrie; a stârnit critici virulente din partea grupurilor conservatoare; care îl cataloghează drept o blasfemie la adresa împăratului; care a fost canonizat drept sfânt de Biserica Ortodoxă Rusă.


Regia: Aleksey Uchitel
Actori: Michalina Olszanska, Lars Eidinger, Luise Wolfram, Danila Kozlovsky
2017
Gen: Biografie, Drama, Istorice
IMDB: 5.3


Matilda (2017) Online Subtitrat