Materiile întunecate – His Dark Materials (2019)

In serialul Materiile întunecate – His Dark Materials online subtitrat exista o lume in care vrajitoarele domnesc peste cerurile nordice, acolo unde ursii gheturilor sunt cei mai mari luptatori, iar sufletul oamenilor este inrudit cu cate o salbaticiune, care le este la fel de apropiata ca si propria fiinta. Dar aceasta lume este dominata de Magisterium, care incearca sa controleze intreaga umanitate si care reprezinta cea mai mare amenintare pentru ultima Busola de Aur si singurul copil sortit sa o pastreze.

Lyra Belacqua (Dafne Keen), o fetita de 12 ani, traieste o viata extraordinara ca paznic al vestitului Jordan College. Haladuind liber pe strazi in cautarea aventurii, Lyra este insotita pretutindeni de un spiridus, Pantalaimon – un mic animalut care-si schimba permanent infatisarea si care este pentru ea un fel de voce a ratiunii. Dar lumea Lyrei se afla in schimbare. Unchiul ei, Lord Asriel (James McAvoy), se pregateste sa faca o excursie la Cercul Polar pentru a studia un element misterios, denumit Dust, dar Magisterium e dispus sa faca totul – inclusiv sa inchida Jordan College – pentru a-l opri.

Materiile întunecate - His Dark Materials (2019) Online Subtitrat


Regia: Tom Hooper, Otto Bathurst, Euros Lyn
Actori: Kit Connor, James McAvoy, Ruth Wilson, Dafne Keen, Ian Peck, Tyler Howitt, Archie Barnes
An: 2019
Gen: Seriale Online, Aventura, Drama, Familie
IMDB: 8.2


His Dark Materials (2019) SEZONUL 1 Online Subtitrat:

S01E01

s01e02

s01e03

S01E04

s01e05

s01e06

s01e07

s01e08


His Dark Materials (2020) SEZONUL 2 Online Subtitrat:

S02E01

S02E02

S02E03

S02E04

S02E05

S02E06

S02E07


Trailer


Recenzie serial Materiile întunecate – His Dark Materials (2019)

Adaptare a multi-premiatei trilogii omonime a lui Philip Pullman, serialul o urmărește pe Lyra (Dafne Keen), o tânără aparent obișnuită, foarte curajoasă, din altă lume. Aflată în căutarea unui prieten dispărut, ea descoperă un complot sinistru care implică mai mulți copii răpiți și încearcă să înțeleagă un fenomen misterios, numit Praf.

Pe măsură ce călătorește prin diferite lumi, Lyra întâlnește ființe extraordinare și află secrete periculoase, iar soarta tuturor ajunge în mâinile ei.

Din distribuție la serial Materiile întunecate – His Dark Materials fac parte: Ruth Wilson (câștigătoare a Globului de Aur pentru rolul din The Affair) care o interpretează pedoamna Coulter, Lin-Manuel Miranda (câștigător al premiului Tony pentru “Hamilton”) este Lee Scoresby, James McAvoy (nominalizat la Globurile de Aur pentru Atonement) în rolul Lordului Asriel, Clarke Peters (The Wire, Treme) este Decanul Colegiului Jordan, James Cosmo este Farder Coram, Anne-Marie Duff este Ma Costa, Will Keen estepărintele MacPhail și Ariyon Bakare este Lord Boreal.

Serialul de fantezie Materiile întunecate – His Dark Materials este produs de Bad Wolf și New Line Cinema pentru BBC One și HBO. Producători executivi sunt: Dan McCulloch, Jane Tranter, Joel Collins și Julie Gardner pentru Bad Wolf; Philip Pullman, Jack Thorne, Tom Hooper, Otto Bathurst; Deborah Forte, Toby Emmerich și Carolyn Blackwood pentru New Line Cinema; și Ben Irving și Piers Wenger pentru BBC One.