Masterless (2015)

Masterless (2015) Film Online Subtitrat

Regia: Craig Shimahara
Scenariu: Craig Shimahara
Actori: Adam LaVorgna, Yutaka Takeuchi, Eijiro Ozaki, Sanel Amani
Anul: 2015
Gen: Drama, Fantezie
IMDB: 4.8

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

Prezentarea călătoria spirituală alegoric este dificil să facă. Din Progresul Pilgrim scris de John Bunyan în secolul al 17-lea de a regresa Pilgrim scris de C.S. Lewis în secolul 20, vom adăuga acum stăpîn, 21 versiunea de film din secolul scris și regizat de Craig Shimahara. Similare cu cele ale formă scrisă in Masterless, această alegorie cinematică este atât de evident și totuși edificator. Folosind conceptul de gemene sosia în lumea spirituală, Shimahara folosește, de asemenea, conceptul de Ronin, un samurai fără stăpân al stăpân pe parcursul perioadei feudale (1184-1868) din Japonia. Astfel, așa cum am privi viața reală a Kane Madison (Adam LaVorgna) vedem întrețesut călătoria alegorică a Ronin său sosia în lumea spiritelor in filmul Masterless.

Povestea Masterless este una simplă pe ambele niveluri. Un copil de misionari creștini, Madison a respins credința lor și plasat speranța în lumea comerțului. Un tânăr arhitect obraznic, Madison este pe punctul de a rupe prin atunci când el este concediat de la munca sa. Intra într-o lună de depresie el se confruntă cu cele două direcții drumul său de viață poate lua acum, o viață cu sau fără Dumnezeu. soția sa jucat de Kaho Minami prezintă viața lui cu Dumnezeu și soacra acestuia jucat de Okiko Saito prezintă viața fără Dumnezeu. În același moment, în cadrul luptei oglindit descris în lumea spirituală, Ronin lui Madison se întâlnește cu Lordul Întunericului care dorește să devină stăpânul său. Simțind profund că el nu vrea să se unească cu întuneric și respinge pe Dumnezeu, Madison începe să studieze Scriptura din Masterless în timp ce Ronin lui primește un sabie specială de la un profesor în vârstă misterios. Aceasta primirea simbolic de o sabie ne permite să vedem vizual lupta spiritual care adevărul Scripturii este pe drumul său spre credința în Dumnezeu.

Deși nu va strica călătoria și mai multe de distragere și ispitele sale descris atât în ​​taramurile fizice și spirituale, care funcționează parteneriatul alegoric. Cum ar fi Masterless, trăim cu toții la mai multe niveluri, cele pe care le putem vedea cu ochii noștri și cei nu putem. Ambele sunt foarte reale, dar să prezinte lucrurile nevăzute pe ecranul necesită o acceptare imaginativă a alegoriei. Nu toată lumea va face acest lucru, dar pentru cei care vor exista unele memento-uri utile că drumul nu este ușor, dar nu suntem singuri.

În ambele taramurile fizice și spirituale in filme online Masterless, dacă vom risca aventura vom vedea mai mult decât ne putem imagina vreodată cum găsim ceea ce căutăm. Din moment ce nu sunt, așa cum Teilhard de Chardin notează în teologia sa, “ființele umane care au o experienta spirituala”, ci “fiinte spirituale care au o experienta umana”, călătoria spre credința este singura călătorie care ajunge la adâncimea de cine suntem si este Prin urmare, singura călătorie valoare de a lua.