Mary Poppins revine – Mary Poppins Returns (2018)

In filmul Mary Poppins revine – Mary Poppins Returns online subtitrat, Michael (Ben Whishaw) si Jane (Emily Mortimer) au crescut si sunt adulti. Michael, cei trei copii ai sai si menajera lor, Ellen (Julie Walters), locuiesc pe strada Cherry Tree Lane.

Dupa ce Michael sufera o grea pierdere personala, enigmatica dadaca Mary Poppins (Emily Blunt) reintra in viata familiei Banks si; impreuna cu vesnic optimistul aprinzator de felinare stradale Jack (Manuel Miranda); isi foloseste abilitatile magice unice pentru a ajuta familia Banks sa redescopere bucuria si uimirea care lipseau din viata lor.

Pentru asta, Mary Poppins le face cunostinta copiilor cu cateva personaje caraghioase si amuzante, inclusiv cu excentrica ei verisoara Topsy (Meryl Streep).


Regia: Rob Marshall
Actori: Emily Blunt, Lin-Manuel Miranda, Ben Whishaw
An: 2018
Gen: Comedie, Familie, Fantezie
IMDB: 6.9


Mary Poppins Returns (2018) Online Subtitrat


Trailer Mary Poppins Returns (2018)


Mary Poppins revine

In ciuda impresionantului efort de productie, Mary Poppins revine – Mary Poppins Returns nu a reusit sa ma incante. Sa fie durata nejustificat de mare? Interpretarile prea teatrale? Faptul ca scenariul face putin in afara reambalarii elementelor povestii originale? Chiar si asa, pentru fanii primului film si pentru familiile cu copii mici, sequelul ar putea sta in picioare. Mai ales datorita mesajului ce ar trebui sa ne insoteasca intotdeauna. Oricat de rau ne-ar fi, un pic de magie si distractie ne vor face sa ne simtim mai bine.

Mary Poppins revine

Ar fi bine sa nu revezi filmul original inainte de a merge la cinema, pentru ca iti vor sari in ochi prea multele asemanari dintre cele doua productii pe care le despart mai bine de sase decenii. Mary Poppins Returns poate fi inclus in elaboratul (dar nu si laudabilul) efort al Disney de a-si reface succese din trecut, intr-o actualizare a povestilor pentru noile generatii si in incercarea de a-si asigura profitul cu un efort artistic minim. Dupa Cartea junglei, iat-o pe Mary Poppins. Urmeaza versiuni (mai mult sau mai putin) live action ale lui The Lion King, Alladin si Mica sirena.


Povestea filmului are loc in 1935

Actiunea are loc in 1935, cand Londra este afectata de Marea criza economica. Michael (Ben Whishaw) si Jane (Emily Mortimer), copiii din primul film, au parte de o multime de probleme financiare. Iar Michael trebuie sa faca fata si trasnailor celor trei copii ai sai, provocare cu atat mai dificila dupa moartea sotiei cu un an in urma. Reaparitia dadacei Mary Poppins (Emily Blunt) pare sa alunge norii din existenta familiei, mai ales dupa ce banca pentru care lucreaza Michael ameninta cu executarea silita pentru un credit, executare ce ar lasa familia fara caminul traditional.

Mary Poppins Returns

Sequelul nu putea gasi un regizor mai potrivit decat Rob Marshall (Chicago, Nine), acest Zack Snyder al genului muzical. Efortul de creatie este impresionant, scenografia extraordinara, coregrafiile, costumele si asa mai departe, dar in spatele tuturor acestor elemente vizuale Mary Poppins revine cam degeaba. Filmului ii lipseste inima sau, mai bine zis, a luat inima productiei originale si i-a dat cateva palme ca s-o resusciteze scurt. Insuficient. Din punctul de vedere al creativitatii si al originalitatii, chiar “abominabil”. Mary Poppins revine este un adevarat Frankenstein creativ.


Emily Blunt in Mary Poppins Returns

Trecand peste, sequelul compenseaza cu reciclarea mesajului original, mesaj ce promoveaza speranta si buna-dispozitie chiar si atunci cand existenta ne este dominata de probleme. Perseverenta si abnegatia, taria morala si curajul in fata schimbarii sunt valori umane pe care nu trebuie sa le uitam vreodata. Iar Mary Poppins revine, chiar cu abordarea sa datata, trebuie apreciat pentru ca ni le reaminteste. Mai ales intr-o perioada in care Hollywood-ul se zbate intre blockbustere irelevante si drame in care adesea spiritul uman si speranta au parte de infrangeri.

Michael (Ben Whishaw) si Jane (Emily Mortimer)

Cu o Emily Blunt tafnos-detasata, mai apropiata de severitatea personajului din cartile lui P.L. Travers (printre multe alte obiectii, autoarea a criticat indelung filmul original pentru edulcorarea eroinei). Si cu o coloana sonora fara cantece la fel de fredonabile sau usor recognoscibile ca A Spoonfull of Sugar, Chim Chim Cher-ee sau Let’s Go Fly a Kite; Mary Poppins Returns nu este nici pe departe la fel de “supercalifragilistic” ca filmul original. Ajungand o nou exemplu in stiva de dovezi ca Hollywood-ul (si Disney in speciale) nu este decat o imensa corporatie in care banul (si nu povestea) este rege.