Marița (2017)

Marița (2017) Film Romanesc Online


Regia: Cristi Iftime
Actori: Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Lorena-Andrada Zăbrăuțanu
An: 2017
Gen: Drama, Romanesti
IMDB: 7.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Marița

Marița este un road-movie care încearcă să surprindă un moment de trecere din existenţa unui tânar – acela al desprinderii de tată. Miza este aceea ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui, încât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el.

Marița a convins criticii europeni și din zona Mediteranei prin „simplitatea regiei acestei opere de debut, concentrată pe viața de fiecare zi a unei familii ai cărei membri, deși sunt despărțiți după divorțul părinților, atunci când se întâlnesc, se bucură în mod spontan de energia pozitivă care își face loc în viața lor“.

„Provocarea acestui road-movie a fost să reușesc să surprind un moment de trecere din existența fiului. Momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viață. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze atât de mult cu prezența și cu poveștile lui. Incât să li se pară lor înșile greu să se despartă de el”, declară regizorul Cristi Iftime.

Scenariul a fost scris de Anca Buja și Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoș Apetri. Designer de costume Alexandra Alma Ungureanu, machiajul Maria Andreescu. Scenografia Mălina Ionescu iar sunetul a fost semnat de Dan-Ștefan Rucăreanu. Alexandru Dumitru și Florin Tăbăcaru. Producători Ada Solomon și Radu Stancu.