Maria by Callas (2017)

Documentarul Maria by Callas spune povestea renumitei soprane, Maria Callas, considerată drept cea mai mare cântăreață de operă din a doua jumătate a secolului al XX-lea. Filmul, regizat de Tom Volf, include imagini rare din arhiva personală a cântăreței, înregistrări live, scrisori și detalii intime, povestite chiar de soprană. La patru decenii de la dispariția ei, filmul care o înfățișează pe faimoasa cântăreață așa cum nimeni nu a mai văzut-o până acum…

Noul documentar „Maria by Callas” aduce pe marile ecrane povestea vieții faimosei cântărețe de operă la patru decenii de la moartea sa. Fiind vorba despre debutul său ca regizor, Tom Volf s-a folosit de interviuri, fotografii și scrisori care i-au aparținut lui Callas pentru a-i reconstitui povestea de viață.

Maria by Callas (2017) Online Subtitrat


Regia: Tom Volf
Actori: Fanny Ardant, Maria Callas, Aristotle Onassis
2017
Gen: Documentare, Biografie, Muzicale
IMDB: 7.2


Maria by Callas (2017) Online Subtitrat


Trailer


Review Maria by Callas (2017)

Documentarul a avut premiera mondială la Festivalul de Film de la Roma; ajungând și la cea de-a 17-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania. „Maria by Callas” va ajunge în cinematografele din România începând cu 20 iulie; fiind distribuit de Transilvania Film.

În timp ce numeroase cărți au fost scrise despre viața tumultoasă a lui Callas; Volf se concentrează în mare măsură pe o poveste care prezintă aspectele pozitive ale vieții ei; pe care crede că ea însăși ar fi aprobat-o. Ne vom delecta cu o suită de filmări și fotografii inedite; înregistrări live private și scrisori care ne-o înfățișează pe Callas așa cum nu am mai văzut-o până acum.

Regizorul Tom Volf a călătorit oriunde a considerat că este nevoie pentru a descoperi arhivele pierdute despre viața și munca lui Callas. S-a întâlnit și a intervievat numeroși prieteni foarte apropiați ai sopranei; care i-au pus la dispoziție colecții intregi și i-au dezvăluit o serie de fotografii necunoscute anterior; multe dintre acestea au venit inițial din albumele proprii ale Mariei Callas.