Marele Lebowski – The Big Lebowski (1998)

Marele Lebowski – The Big Lebowski (1998) Film Online Subtitrat


Regia: Joel Coen, Ethan Coen
Actori: Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore
An: 1998
Gen: Comedie, Crima, Mister
IMDB: 8.2


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Marele Lebowski – The Big Lebowski

Jeff Lebowski, alias “Dude”, este un om cu principii. Este de asemenea, foarte leneș. Apreciază oricând un pahar de ceva bun și compania prietenului său, Walter. Timpul său liber îl consacră celor două pasiuni ale sale: prizarea de droguri și bowling-ul.

Într-o zi, doi mafioți îl prind în propriul apartament și îi dau o bătaie bună. Se pare că un anume Jackie Treehorn vrea să-și recupereze o sumă de bani pe care i-o datora soția lui Lebowski. Numai că Dude nu este căsătorit… Este vorba de fapt de un alt Lebowski, un milionar din Pasadena. În consecință, Dude al nostru pleacă în căutarea tizului său, mult mai bogat decât el, pentru a-i cere acestuia despăgubiri.

Pleiada de actori face ca filmul sa fie un automat de personaje… in minutul 90 noua ne sunt prezentate personaje noi. John Turturro original ca intotdeauna, Buscemi, Julianne Moore, Stormare cu roluri destul de nesemnificative. Pentru ei The Big Lebowski este un film cu care sa se laude ca il au in palmares dar nu pot sa se laude si cu faptul ca au contribuit intr-un mod foarte semnificativ la desfasurarea lui.

Cu riscul de a ma repeta tin sa subliniez inca odata prestatia lui Turturro care pare sa absoarba fiecare cadru in care este prezent. Personajul lui este de un dinamism debordant. O alta prezenta laudabila este cea a lui Sam Elliot a carui figura tinde sa aminteasca mereu care sunt radacinile Statelor Unite. E genul de barbat pe care America ar trebui sa il foloseasca pe un banner de prezentare.


Trailer Marele Lebowski – The Big Lebowski