Mania grandorii – Delusions of Grandeur (1971)

Mania grandorii – Delusions of Grandeur (1971) Film Online Subtitrat


Titlu original: La folie des grandeurs
Regia: Gérard Oury
Actori: Louis de Funès, Yves Montand, Alice Sapritch
An: 1971
Gen: Comedie, Istorice
IMDB: 7.3


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Mania grandorii – Delusions of Grandeur

Piesa Ruy Blas a lui Victor Hugo a mai fost ecranizata, varianta de referinta fiind cea din 1947, cu Jean Marais si Danielle Darrieux in rolurile principale. De data asta, o versiune parodica, in care razbunarea pusa la cale de un ministru cazut in dizgratie nu mai este privita ca o drama, ci ca o satira la adresa personajelor in primul rand si a epocii istorice in al doilea rand. Povestea este binecunoscuta: Don Salluste isi prezinta valetul la Curtea Spaniei recomandandu-l ca pe un ilustru var.

Ruy Blas are insa misiunea secreta de a o seduce si astfel compromite pe regina. Dar acesta nu numai ca nu se achita de insarcinare, ci, mai mult decat atat, ii salveaza pe monarhi de la un asasinat si apoi, ca recunostinta, cand este investit cu inaltul rang de colector de taxe, Blas isi aminteste ca se trage din popor si-i impoziteaza doar pe nobili, ceea ce ii pune viata in pericol.

Vag inspirat din piesa de teatru “Ruy Blas” de Victor Hugo, filmul “Mania grandorii” este o comedie foarte amuzantă despre intrigile unui nobil spaniol (Don Salluste de Bazan) căzut în dizgraţie şi care încearcă să revină la curte prin împingerea în faţă a valetului său, pe care-l prezintă ca fiind nepotul său, don Cesar, tocmai sosit din America. În acelaşi timp, adevăratul don Cesar a fost trimis de Salluste ca sclav la berberi.


Trailer Mania grandorii – Delusions of Grandeur