Maigret’s Dead Man (2016)

Inspectorul Șef Jules Maigret (Rowan Atkinson) din Maigret’s Dead Man online subtitrat se avântă în lumea mafiotă pariziană. O serie de atacuri la 3 ferme prospere din regiunea Picardie apar în ziarele lumii și elita Poliției Judiciare franceze este chemată pentru a-și împărtăși experiența în căutarea grupului infracțional responsabil pentru ucideri. Totuși, inspectorul Maigret este hotărât să investigheze uciderea unui anonim și obscur parizian, o investigație care în final va rezolva ambele cazuri.

Maigret's Dead Man (2016) Online


Regia: Jon East
Actori: Rowan Atkinson, Anamaria Marinca, John Light
An: 2016
Gen: Crima, Drama, Mister
IMDB: 7.1


Maigret’s Dead Man (2016) Online Subtitrat


Trailer


Review Maigret’s Dead Man (2016)

Cine ar fi crezut că Rowan Atkinson ar putea juca un rol atât de dificil ca Maigret’s Dead Man? Nu numai că acest lucru este la celălalt capăt al spectrului, la câțiva ani distanță de “Johnny English” și “Mr. Bean”, comisarul Maigret (în această serie clasificat ca “inspector-șef”) a fost portretizat splendid de către Bruno Cremer în nu mai puțin de 54 episoade, ceea ce la făcut de două ori mai dificil pentru Atkinson să devină noul Jules.

După ce am citit cea mai mare parte a cărților mele de școală ale lui Georges Simenon, am o imagine a lui Jules Maigret ca un gânditor, nu un vorbitor. Rowan Atkinson descrie acest lucru într-un mod foarte convingător. Poate că un pic mai mult de pregătire a conductelor ar putea fi util, dar în afară de asta este un Maigret realist.

Folosirea Ungariei ca locație de film Maigret’s Dead Man pentru Parisul anilor 1950 este o alegere bună: casele murdare și aleile prezintă realist imaginea unei metropole încălzite cu cărbune. Mașinile murdare completează imaginea, iar chiar și lucrul cu camera foto reamintește filmul noir al anilor ’40 și ’50.

Singurele deficiențe ale acestui episod și ale episodului precedent Maigret’s Dead Man sunt goofs care ar fi putut fi evitate cu ușurință: farurile automobilului ar fi trebuit să fie galbene, nu alb (obligatorii în Franța de la mijlocul anilor 1930 până în 1993), în zonele aprinse, luminile de poziționare pe fază și pe faza lungă au fost utilizate numai pe drumuri de țară întunecate, nu în oraș.

Încă o dată, becurile cu blițuri ale camerelor de presă: până la sfârșitul anilor 1960, înainte de vârsta electronică, becurile cu bliț erau făcute din filamente de magneziu și trebuiau înlocuite după fiecare împușcare.