M (1931)

M (1931) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: M Un oraş îşi caută ucigaşul
Regia: Fritz Lang
Actori: Peter Lorre, Gerhard Bienert, Ellen Widmann, Inge Landgut, Otto Wernicke
Anul: 1931
Gen: Crima, Drama, Mister
Durata: 117 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Ceea ce a fost până la Lang? El a fost un regizor celebru, filmele M (1931) sale tăcute, cum ar fi “Metropolis” reușite din întreaga lume. El a trăit într-un Berlin, unde piesele de stânga ale Bertolt Brecht coexistat cu mediul decadent re-creat în filme precum “Cabaret”. Prin 1931, nazist Parte a fost în marș, în Germania, cu toate că nu sunt încă în control complet. soția lui va deveni mai târziu, un membru de partid. El a făcut un film care a fost creditat cu formând două genuri: filmul ucigaș în serie și poliția procedurală. Și a umplut cu grotesc. A existat ceva dincolo de suprafață, un sentiment visceral despre societatea lui ca aceasta poveste ia permis să-și exprime in filme online M (1931)?

Când te uiți “M (1931)”, vezi o ură față de Germania de la începutul anilor 1930, care este vizibil și palpabil. În afară de câteva fotografii superficiale ale vieții burgheziei de zi cu zi (cum ar fi scena patetică a mamei de așteptare pentru fetița ei să se întoarcă de la școală), tot filmul este format din oameni vazut in umbre, în vizuinile fum completat, în scufundări dezgustătoare, la conferințe conspirative Și fețele acestor oameni sunt caricaturi cruzi:. Cărnos, răsucite, cu sprâncene stufoase, întuneric-jowled, din de proporții. Una dintre ele este amintit de fețele dure ale judecătorilor acuzatoare din lui Dreyer “Ioana d’Arc”, dar ele sunt mult mai respingător decât urât.

Ceea ce simt este ca Lang ura oamenii din jurul lui, ura nazismul, și a urât Germania, pentru a permite acestuia. Următorul său film, “Testamentul doctorului Mabuse” (1933), a avut ticăloși care au fost fără îndoială naziști. Acesta a fost interzis de către cenzorii, dar Joseph Goebbels, spune povestea, a oferit un control Lang a industriei de film națiunii dacă el ar fi vin la bord cu naziștii a fugit, el a susținut, într-un tren la miezul nopții – deși noua carte Patrick McGilligan lui Fritz Lang:. Natura fiarei, este îndoielnic despre multe dintre revendicările grandioase Lang.

Siguranță “M (1931)” este un portret al unei societăți bolnave, una care pare si mai decadent decât ceilalți portretele de la Berlin din 1930.;. Personajele sale nu au virtuțile și lipsite chiar vicii atractive Cu alte povestiri ale timpului vom vedea cluburi de noapte, șampanie , sex si perversiune. Când “M” vizitează un bar, este de a arăta closeups de cârnați unsuroase, vărsat bere, brânză putred și fundurile trabuc vechi.

Povestea filmului M (1931) a fost inspirat de cariera unui criminal în serie din Dusseldorf. În “M (1931)”, Franz Becker vânează copii – oferindu-le bomboane și prietenie, și apoi uciderea lor Crimele sunt în afara ecranului, iar Lang sugerează primul cu un montaj clasic inclusiv farfurie goală mic victimei, numindu mama ei. frenetic jos o scară în spirală gol, iar balon ei – a cumpărat pentru ea de criminalul – prins în fire electrice.

Nu există nici un suspans cu privire la identitatea ucigașului. La inceputul filmului vedem Becker se uită la el însuși într-o oglindă. Peter Lorre la momentul respectiv a fost de 26, durdulie, baby-cu care se confruntă, proaspăt ras, și în timp ce se uită la imaginea reflectată el trage încearcă să facă fețe hidoase, pentru a vedea în el pe ceilalți monstru văd în jos colțurile gurii și l. prezența sa în film este de multe ori implicite, mai degrabă decât văzut; el fluieră compulsiv aceeasi melodie, de la “Peer Gynt”, de peste si peste, până când notele stea în pentru crime.
Orașul este în criză: Criminalul trebuie să fie prins. Poliția a pus toți oamenii lor cu privire la caz, ceea ce face viața insuportabilă pentru elementul penal din M (1931) ( “Există mai multe polițiști pe străzi decât fete,” un proxenet plânge). Pentru a reduce căldura, echipa a orașului criminali pentru a găsi criminalul, și, ca Lang intercuts între două conferințe la nivel înalt – poliția și infractorii – suntem lovit de cat de asemanatoare celor două grupuri sunt, vizual atât sta în jurul meselor in camere întunecate, fumatul, astfel voluminously care uneori chiar fețele lor sunt invizibile.. în degetele grase trabucuri lor arata fecale. (cum criminalii sunt de acord că uciderea copiilor încalcă codul lor, mi-am amintit de reuniunea la nivel înalt privind drogurile în “The Godfather”).

“M (1931)” a fost prima imagine a sunetului Lang, și el a fost înțelept să utilizeze un dialog atât de rar. Multe recepție timpurii au considerat că a trebuit să vorbească tot timpul, dar Lang permite aparatul de fotografiat pentru a panda pe străzi și scufundări, oferind o vedere rat’s de ochi . Una dintre cele mai spectaculoase focuri ale filmului este complet tăcut, ca ucigașul capturat este târât într-un subsol de a fi confruntat cu criminali asamblate din oraș, iar camera arata fețele lor: tare, rece, închis, implacabil.