Lista lui Schindler – Schindler’s List (1993)

Lista lui Schindler – Schindler’s List (1993) Film Online Subtitrat


Gen: Biografie, Drama, Istorice
Producator(i): Thomas Keneally , Steven Zaillian
IMDB: 8.9
Regia: Steven Spielberg
Actori: Ralph Fiennes, Liam Neeson, Ben Kingsley, Caroline Goodall, Embeth Davidtz, Norbert Weisser


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Lista lui Schindler – Schindler’s List

Lista lui Schindler, o capodoperă cinematografică, câștigătoare a 7 premii Oscar, inclusiv pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, a cucerit atât criticii de artă cât și publicul. Filmul prezintă o poveste adevărată a enigmaticului Oskar Schindler, membru al Partidului Nazist, un afemeiat și un profitor. Dar care reușește să salveze viețile a mai bine de 1100 de evrei în timpul Holocastului. Filmul este o mărturie emoționantă despre ororile războiului și despre alterarea caracterelor umane în timp de război. Războiul este placa turnantă în jurul căreia se desfășoară acțiunea și intriga filmului. Reprezentând o cale de mântuire pentru unii și condamnare pentru alții.

Filmat aproape în întregime în alb-negru, “Schindler’s List” are aspectul unui film documentar despre Holocaustul evreiesc din perioada celui de-al Doilea Război Mondial, vrând să comemoreze milioanele de victime ucise în numele superiorităţii de rasă, dar şi să ofere o speranţă că lumea poate fi salvată. Filmul este realist, dirijat cu profesionalism de un regizor dispus să nu ascundă adevărul oricât de crud ar fi el şi să imprime în memoria colectivă un genocid colectiv care nu trebuie uitat pentru ca astfel de fapte să nu se mai petreacă niciodată.

Lipsa de culoare conferă atemporalitate evenimentelor din film, înscriindu-le definitiv în istoria ce nu trebuie a fi uitată. În opinia lui Steven Spielberg, culoarea înseamnă viaţă, în timp ce Holocaustul a însemnat o perioadă de întuneric în istoria omenirii ce nu putea fi zugrăvită decât în alb şi negru.