Life Is Beautiful (1997)

Life Is Beautiful (1997) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Viața e frumoasă
Titlu original: La vita è bella
Regia: Roberto Benigni
Actori: Marisa Paredes, Sergio Bini Bustric, Pietro De Silva, Roberto Benigni, Nicoletta Braschi
Anul: 1997
Gen: Romantice, Drama, Comedie
Durata: 116 minute
IMDB: 8.6

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

“Viața e frumoasă – Life Is Beautiful” este rolul el a fost născut pentru a juca. Filmul se împarte în două părți. Una dintre ele este comedie pura. De altă parte zâmbește printre lacrimi. Benigni, care de asemenea, îndreptate și co-scris filmul, joaca rolul Guido, un chelner hotel din Italia, în anii 1930. Vizionarea aventurile sale, ni se amintește de Chaplin.

El ajunge în oraș într-o mașină cu frâne fugar eșuat și este confundat cu un demnitar vizita. Se îndrăgostește instantaneu cu frumoasa Dora (Nicoletta Braschi, Benigni soția viața reală). El devine rivalul nedeclarată de logodnicul ei, fascist oraș grefierul. El face prieteni cu medicul german (Horst Buchholz), care este un oaspete obișnuit la hotel și împărtășește dragostea lui de ghicitori. Și prin manipularea fantastica de coincidențe atent planificate, el face să pară că el este sortit să înlocuiască fasciste dour în viața lui Dora.

Toate acest material devreme, primul act lungă a filmului Life Is Beautiful, este comedie – o mare parte din aceasta comedie silențios implică soarta o pălărie mult călătorit. Numai bine în film Life Is Beautiful nu aflăm chiar informația esențială, care Guido este evreu. Dora, un gentil, vine repede să-l iubească, iar într-o scenă, chiar conspiră să-l întâlnească pe podea sub o masă de banchet; se pupa, și ea șoptește: “Ia-mă de aici!” În oraș, Guido supraviețuiește improvizație rapid. Confundat cu un inspector școlar, el inventează un curs rapid pe superioritate rasială italiană, demonstrând nivelul de excelență al urechile mari și buricul superbe.

De mai mulți ani trec, în afara ecranului. Guido și Dora sunt căsătoriți și iubi nebunește în vârstă de 5 ani fiul lor Joshua (Giorgio Cantarini). În 1945, aproape de sfârșitul războiului, evreii din oraș sunt adunați de fasciștii și expediate pe calea ferată într-un lagăr de moarte. Guido și Joshua sunt încărcate într-un tren, și Guido încearcă instinctiv să-l transforme într-un joc de confort fiul său. El face un spectacol mare de a fi îngroziți in filme online Life Is Beautiful că într-un fel le va fi dor trenul și să fie lăsat în urmă. Dora, nu sunt evrei, s-ar fi scutit de fasciștilor, dar insistă să vină împreună pentru a fi cu soțul și copilul ei.

În tabără, Guido construiește o ficțiune elaborată de confort și de a proteja fiul său. Totul este un joc elaborat, explica el. Prima dintre ele pentru a obține 1.000 de puncte va câștiga un rezervor – nu este un rezervor de jucărie, dar unul real, care Joshua poate conduce în tot orașul. Guido acționează ca traducător pentru un german care se dau ordine la deținuții, în mod liber traducându-le în limba italiană conceput să se liniștească temerile fiului său. Și se ascunde literalmente copilul din gărzile tabără, cu regulile de joc care au băiatul ghemuit pe o platformă ridicată de dormit și rămânând nemișcat.

La Festivalul de Film de la Toronto din acest an, Benigni mi-a spus că filmul Life Is Beautiful a stârnit opoziția veninos de pe partea dreaptă, în Italia. La Cannes, acesta ofensat unii critici de stânga, cu utilizarea sa de umor, în legătură cu Holocaustul. Ceea ce poate fi cel mai ofensator pentru ambele aripi este ocolire său de politică în favoarea ingeniozitatea umană simplu.

Filmul Life Is Beautiful găsește notele potrivite pentru a negocia obiectul său delicat. Și Benigni nu este face într-adevăr comedie din Holocaustului, oricum. El arată cum Guido folosește singurul dar la comanda sa pentru a proteja fiul său. Dacă ar fi avut o armă, el ar trage la fasciștii. Dacă ar fi avut o armată, le-ar distruge. El este un clovn, iar comedia este arma lui.

Filmul Life Is Beautiful înmoaie fapt Holocaustului ușor, pentru a face posibilă umorul deloc. În lagărele morții reale nu ar mai fi nici un rol pentru Guido. Dar “Viața e frumoasă” nu este vorba despre naziști și fasciști, ci despre spiritul uman. Este vorba despre salvarea tot ceea ce este bun și plin de speranță din ruine de vise. Despre speranță pentru viitor. Despre convingerea uman necesar, sau iluzia că lucrurile vor fi mai bine pentru copiii noștri decât sunt acum.