Lawrence of Arabia (1962)

Lawrence of Arabia (1962) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Lawrence al Arabiei
Regia: David Lean
Actori: Omar Sharif, Peter O’Toole, Anthony Quinn, Anthony Quayle, Alec Guinness
Anul: 1962
Gen: Drama, Biografie, Aventura
Durata: 216 minute
IMDB: 8.4

Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare

Există un moment în film Lawrence of Arabia atunci când eroul, un britanic excentric pe nume T.E. Lawrence, a supraviețuit o călătorie de sinucidere prin deșert și se află la îndemâna adăpost și apă, și se întoarce și se duce înapoi pentru a găsi un prieten care a rămas în urmă. Această secvență se acumuleaza la împușcat în care căldura sclipitoare a desertului produce frustrat paiul care devine un om – o lovitură care este deținută pentru o lungă perioadă de timp, chiar înainte de a putea începe să vadă mica figură. La televizor, acest împușcat nu funcționează deloc – nimic nu poate fi văzut. Într-o sală de cinema, se uită la claritatea puternic al unui tipar de 70mm, ne-am apleca înainte și tulpina pentru a aduce un detaliu din valurile de căldură, și pentru o clipă am experimenta unele dintre vastitatea real al deșert și asprimea ei neiertătoare din Lawrence of Arabia.

Prin posibilitatea de a imagina că secvența, realizatorii au putut vedea de ce filmul ar funcționa. “Lawrence al Arabiei” nu este o biografie simplu sau un film de aventuri – deși conține ambele elemente – dar un film Lawrence of Arabia care utilizează deșert ca o etapă de flamboyance unui om condus, ciudate. Deși este adevărat că Lawrence a contribuit la înrolarea triburile din deșert pe partea britanică în 1914-1917 campania împotriva turcilor, filmul sugerează că a acționat mai puțin din patriotism decât dintr-o nevoie de a respinge societatea britanică convențional și se identifică cu salbaticia arabi.

T.E. Lawrence din Lawrence of Arabia trebuie să fie cel mai ciudat eroul să stea vreodată în centrul unui epic. Pentru a-l joace, Lean turnat unul dintre cele mai ciudate actori din istoria filmului recentă, Peter O’Toole, un om deșirat, aproape lipsit de tact, cu o față sculptat și un mod vorbind, care ezită între amuzament și insolență. Atribuirea O’Toole a fost una delicată. Deși se credea că Lawrence a fost un homosexual, o epopee de milioane de dolari filmat în 1962, nu a putut fi, eventual, sinceri cu privire la acest lucru. Și totuși, Lean și scriitor sau, Robert Bolt, nu pur și simplu în peșteră și rescrie Lawrence într-un erou de acțiune de rutină.

Folosind vorbire și mod specific O’Toole ca instrumentul lor, au creat un personaj care combină carismă și nebunie, care a fost atât de diferit de eroi militare convenționale in Lawrence of Arabia, care ar fi putut inspira pe arabi să-l urmeze în această marș nebună prin deșert. Există un moment în film, când O’Toole, îmbrăcat în hainele albe curge dintr-un seic deșert, face un dans victorie pe partea de sus a unui tren turcesc capturat și aproape pare a fi prezintă pentru fotografii de moda. Aceasta este o scenă curioasă, deoarece se pare să-și etaleze stereotipuri gay, și totuși nici unul dintre celelalte personaje din film par să observe și nici nu dau atenție celor doi tineri arici desert Lawrence ia sub protecția sa.

Ce Lean, Bolt și O’Toole a crea un punct de vedere sexual și om social neconvențional care este pur și simplu prezentat ca ceea ce este, fără etichete sau comentarii. Ar putea un astfel de om ralia triburile din deșert fragmentat și de a câștiga un război împotriva turcilor? Lawrence a făcut. Dar a făcut parțial cu oglinzi, filme online Lawrence of Arabia sugerează. Una dintre caracteristicile cheie este un jurnalist american (Arthur Kennedy), în mod evident, inspirat de Lowell Thomas, care singur a retailed mitul Lawrence presei în limba engleză. Jurnalistul a recunoaște că este în căutarea unui erou pentru a scrie despre. Lawrence este fericit să joace rolul. Și doar rol ar fi făcut treaba; un erou militar obișnuit ar fi fost prea mic pentru a-scară această pânză.

Pentru un film Lawrence of Arabia care ruleaza 216 de minute, plus pauza, “Lawrence al Arabiei” nu este dens, cu detalii de complot. Este un film de rezervă, în linii curate, ordonate, și nu există niciodată un moment când suntem în dubiu cu privire la detaliile logistice ale diferitelor campanii.