Last and First Men (2020)

Povestită de Tilda Swinton și filmată în uimitoare alb-negru de 16 mm de Sturla Brandth Grøvlen (câștigătoarea Silver Bear pentru Rams), Last and First Men (2020) este unicul film cinematografic regizat de Johann Johannsson, care a compus peisaje sonore uimitoare pentru filme precum Sicario, Mandy, Arrival si The Theory of Everything. Filmul ne transportă într-o lume suprarealistă a monumentelor fantasmagorice, unde o viitoare rasă de oameni se găsește în pragul dispariției.

În timp ce povestea viitoarelor civilizații, bazată pe lucrarea de știință clasică a lui Olaf Stapledon, este relatată în vocea hipnotică a lui Swinton, apare prezența spectrală a unei entități care încearcă să comunice cu noi. Compozitorul / regizorul / scriitorul islandez Johan Johannsson (1969-2018) lucrează la acest proiect de pasiune de șase ani.

Bazat pe romanul din 1930 al scriitorului britanic S-F Olaf Stapledon (1886-1950) și adaptat din romanul lui Johannsson și Jose Henrique Macian, Last and First Men (2020) este un film înfricoșător, apocaliptic și uneori enigmatic. Briliantele 16 mm alb-negru vizuale au fost filmate în fosta Iugoslavie și prezinta buncare vechi și monumente glorificatoare de război.

Last and First Men (2020) Online Subtitrat in Romana


Regia: Jóhann Jóhannsson
Actori: Tilda Swinton
An: 2020
Gen: SF
IMDB: 6.5


Last and First Men (2020) Online Subtitrat


Trailer