La granita dintre jurisdictii – Bon Cop Bad Cop (2006)

La granita dintre jurisdictii – Bon Cop Bad Cop (2006) Film Online Subtitrat


Regia: Erik Canuel
Actori: Michel Beaudry, Patrice Bélanger, Pierre Boudreau
An: 2006
Gen: Actiune, Comedie, Crima
IMDB: 6.9


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis La granita dintre jurisdictii – Bon Cop Bad Cop

Martin Ward (Colm Feore) și David Bouchard (Patrick Huard) nu puteau fi mai diferiți unul de celălalt: unul vorbește engleza și este din Toronto, iar celălalt este francofon din Quebeck. Unul se supune legii, iar celălalt își face propriile legi. Când sunt forțați să lucreze împreună într-o anchetă a cărei jurisdicție este la fel de misterioasă ca și motivul crimei pe care încearcă să o rezolve, diferențele lor le amenință pe de o parte ancheta, dar pe de altă parte îi ajută să îi străpungă misterul.

Bon Cop, Bad Copul este probabil cel mai bun film pe care l-am văzut o vreme. Ceea ce ma lovit cel mai mult a fost că chimia dintre Patick Huard (Bouchard) și Colm Feore (Ward) era foarte credibilă și dialogul era foarte uman. Caracterele nu erau niciodată “expoziție-y” și vorbeau ca niște oameni adevărați. Mi-a plăcut, de asemenea, că ambele personaje sunt bilingve, nu merg pentru căderile ieftine / insulte ale “engleză prostă nu înțelege limba franceză” sau invers.

Vizitatorii, desigur, nu trebuie să înțeleagă limba franceză pentru a ști exact ce se întâmplă sau despre care se spune. De fapt, există un tutorial întreg despre jurământul în franceză dat de Bouchard destul de devreme în filmul pe care unii ar putea să-l găsească educativ.

Există unele sapaturi hilar la cultura hocheiului: întregul caracter al lui Harry Buttman fiind cel mai evident; dar nu coboară niciodată în glume forțate sau în “strategice” set-up-uri la Will Ferrell.