Katyn (2007)

Katyn (2007) Film Online Subtitrat

Titlu Romania: Pădurea Katyn
Regia: Andrzej Wajda
Actori: Agnieszka Glinska, Pawel Malaszynski, Antoni Pawlicki, Agnieszka Kawiorska, Sergey Garmash
Anul: 2007
Gen: Drama, Istorice, Razboi
Durata: 122 minute
IMDB: 7.1

Folositi butonul CC a playerului pentru a seta/modifica subtitrarea

În 1940, aproximativ 15.000 de ofițeri ai armatei poloneze au fost adunați, transportate în autobuze sigilate într-o pădure numită Katyn, împușcat în partea din spate a capului lor de KGB rus și îngropate în gropi comune. Acesta este adevărul simplu. Când națiunea a fost ocupat de către ambele naziști și sovietici, moartea lor au fost mascate în tăcere. Apoi naziștii săpat morminte și acuzat de moartea pe sovietici. După înfrîngerea Hitler și ocupației sovietice a Poloniei, istoria a fost rescris și versiunea oficială acuzat masacrul pe naziști in filme Katyn.

Unul dintre ofițerii ucis acea zi a fost Jakub Wajda, al cărui fiu Andrzej ar deveni un regizor de film de conducere polonez, si unul dintre cronicari ai mișcării Solidaritatea. Acum 82 de ani, Andrzej a evocat ceea ce sa întâmplat în acea zi și modul în care aceasta infectat societatea poloneză de 50 de ani. Reflecta faptul că toată lumea din Polonia știa adevărul masacrului, dar să se întindă cu privire la aceasta a devenit o cerință oficială în conformitate cu regimul sovietic controlat. Astfel, în unele cazuri Katyn, pentru a obține imunitate sau avansarea în părinții după război Polonia necesare și copii, frați și surori ai morții să rămână nimic despre soarta lor in filmul Katyn.

Această națiune ruptă sărac in Katyn, prins de timp și de geografie între cele două rele întunecate ale secolului 20 Europa, a prevalat, iar supraviețuirea este încorporată în cariera Wajda, care, în filme-cheie începând cu anii 1950 a găsit o modalitate de a spune ceea ce avea nevoie chiar și în cenzurii de film naționale comunist. Filmele sale timpurii, “Kanal” (1957), cu privire la Varșovia revolta, și “cenușa și diamante” (1958), despre rezistenta polonez în timpul războiului, a implicat două Polonia opresori.

O singură imagine de la începutul “Katyn” exprimă dilema națiunii. Un pod este aglomerat de civililor – de la ambele capete. Unii fug avansarea naziști. Unii fug avansarea ruși. Ca cele două armate, în mod concertat în cadrul Pactului Hitler-Stalin, au acționat împreună, aceste situații au avut loc. Refugiații nu sunt hoinari zdrențuite, ci civili obișnuite, rupte atât de repede de la securitatea internă pe care le efectuează valize, deși acestea ar putea avea idee puțin de călătorie de urmat pentru ei.

Wajda spune povestea Katyn prin câteva caractere. Ne întâlnim Anna (Maja Ostaszewska), care călătoresc în căutarea soțului ei Andrzej (Artur Zmijewski), un ofițer polonez. Acestea din Katyn, sunt destinate în mod clar ca părinții lui Wajda; mișcător, el a numit tatăl său după el. tatăl său, la fel ca multe din corpul ofițeresc polonez, nu a fost un om profesionist militar, ci un rezervist, chemat din clasele profesionale, științifice și educaționale. Masacrul a 1940 ar extermina multe dintre cele mai bune o generație și mai strălucitoare.

Vieți atârnă de un fir. Anna reușește să găsească soțul ei într-o tabără de implementare și îl imploră să scape cu ea. El simte locul lui, este cu colegii ofițerii. Nici unul dintre ele suspectează că va fi executat. Wajda extinde panza lui sa includa alte persoane, inclusiv tatăl lui Andrzej lui; mama lui, ca și soția lui, așteaptă cuvânt. Ne întâlnim alte două femei: soția unui general de executat, care refuză să-n picioare linia sovietică, și sora unui ofițer mort, în numele căreia o placă în memoria sa. crima ei este de a adăuga soarta masacrul de la Katyn, din moment ce sovieticii jucat cu timpul pentru a face corespund unei perioade de mai târziu, când naziștii erau dușmani in filme online Katyn, nu prieteni.