Jurnalul unei cameriste – Diary of a Chambermaid (2015)

Jurnalul unei cameriste – Diary of a Chambermaid (2015) Film Online Subtitrat


Regia: Benoît Jacquot
Actori: Léa Seydoux, Vincent Lindon, Clotilde Mollet
An: 2015
Gen: Drama
IMDB: 5.5


Folositi butonul CC a playerului pentru Subtitrare


Sinopsis Jurnalul unei cameriste – Diary of a Chambermaid

Jurnalul unei cameriste este o adaptare a romanului cu același nume, al lui Octave Mirbeau, despre o tânără frumoasă și ambițioasă, Celestine, care lucrează ca o cameristă pentru un cuplu bogat în Franța. Întâmplările au loc la începutul secolului al XX-lea.

Lea Seydoux, în rolul lui Celestine, joacă tânăra cameristă, curtată și admirată pentru frumusețea ei, care tocmai a fost angajată la casa familiei bogate Lanlaire, lângă Paris. Celestine are de-a face cu avansurile domnului Lanlaire și strictețea doamnei Lanlaire în același timp. Totodată aici face cunoștință cu Joseph, grădinarul preaiubit al familiei, pentru care simte o fascinație insalubră.

Filmul ne călăuzează prin viața de zi cu zi al unei sat micuț și liniștit de lângă Parisul decadent și prin viețile și soarta personajelor aparținând de două grupuri sociale opuse.

Filmul a fost nominalizat pentru Leul de Aur la Festivalul Internațional de Film de la Berlin în 2015.

Cuplul de comentarii: aceasta nu este prima dată, nici a doua oară că acest lucru (în), celebra carte a fost adus la marele ecran. De fapt, hai să-l spun chiar acum: ambele versiuni anterioare (1946, regia gigant de film Jean Renoir, și 1964, în regia de către acel alt gigant de film Luis Buñuel) kilometrilor mai bune decât această ultimă adaptare, care este regizat de Benoît Jacquot, nu un nepriceput el însuși (cel mai bine cunoscut, poate, pentru excelenta “Adio, Regina mea” de acum câțiva ani, de asemenea, rolul principal Lea Seydoux).


Trailer Jurnalul unei cameriste – Diary of a Chambermaid