Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

In Jurassic World: Fallen Kingdom online subtitrat au trecut trei ani de cand parcul tematic si statiunea de lux Jurassic World au fost distruse de dinozaurii care au scapat din captivitate. Insula Nubar este acum abandonata de oameni, iar dinozaurii care au supravietuit sunt acum pe cont propriu in jungla.

Cand vulcanul adormit de pe insula da semne de reactivare, Owen si Claire lanseaza o campanie pentru a salva dinozaurii care au mai ramas de la eruptia iminenta a vulcanului. Owen e hotarat sa-l gaseasca pe Blue, raptorul sau lider, care e disparut in salbaticie.

Iar Claire din Jurassic World: Fallen Kingdom online subtitrat a ajuns sa respecte aceste creaturi care au devenit acum o cauza in care crede si pentru care se lupta. Cei doi ajung pe insula cu misiunea de a salva dinozaurii, dar descopera o conspiratie care ar putea reintoarce intreaga noastra planeta la o stare de lucruri extrem de periculoasa; si care nu a mai fost vazuta din timpuri preistorice.

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) Online Subtitrat in Romana


Titlu Romania: Jurassic World Un regat în ruină
Regia: J.A. Bayona
Actori: Bryce Dallas Howard, Chris Pratt, Jeff Goldblum, BD Wong
An: 2018
Gen: Actiune, Aventura, SF
IMDB: 6.2


Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) Online Subtitrat


Trailer


Review

Atunci când mergem la un film precum Jurassic World: Fallen Kingdom, nu ne așteptăm să ieșim de acolo întristați. Însă cinematograful ne surprinde mereu, și sequel-ul la Jurassic World chiar i-a afectat emoțional pe fani, atrage atenția website-ul looper.com.

Vinovatul? Scena în care Owen (Chris Pratt), Claire (Bryce Dallas Howard) și Franklin (Justice Smith) au fugit în ultima clipă înainte ca insula Nublar să fie înghițită de un vulcan activ, ce a distrus Jurassic World și i-a ucis pe toți dinozaurii rămași. Pe măsură ce eroii fugeau către un loc sigur, ultimul lucru pe care l-au văzut a fost un Brachiosaurus neajutorat, abandonat pe insulă unei morți sigure, pe măsură ce norii de fum începeau să îl înconjoare…

Fanii care își amintesc primul film, știu că Brachiosaurus-ul era primul dinozaur care apărea în Jurassic Park-ul din 1993 și deci în toată seria, făcând momentul din Fallen Kingdom și mai șocant. Regizorul J.A. Bayona a capitalizat această nostalgie, făcând din moartea dinozaurului „sfârșitul unui vis început acum 25 de ani”, a scris The Hollywood Reporter…

Dacă simpla descriere a scenei este răscolitoare, să ne-o imaginăm pe marele ecran… Cei care au văzut-o deja au relatat ce impact emoțional puternic are această scenă: „Nu vreau să dramatizez, dar aș muri cu drag pentru Brachiosaurus-ul din Jurassic World”, relata un spectator. Alt fan citat de looper.com a spus că „a stat și s-a gândit la Brachiosaurus” mult după finalul filmului…

Lindsey Romain, colaborator Slashfilm și Vulture, a comparat faptul că a scandalizat-o moartea Brachiosaurus-ului din Fallen Kingdom cu nemulțumirea fanilor vizavi de povestea lui Luke Skywalker în Star Wars: The Last Jedi. „Cred că înțeleg de ce au fost supărați fanii la moartea lui Luke Skywalker în The Last Jedi, acum că am văzut Jurassic World:Fallen Kingdom…”

Unul dintre fanii seriei Jurassic, Ale, a relatat pe Twitter că a fost complet distrus de secvență: „O scenă din Jurassic World: Fallen Kingdom care m-a distrus cu totul. Sunt traumatizat de ea. Îmi doresc să plâng, și scena m-a distrus emoțional…”

Aaron Dela Cruz descria pe tweeter că „este încă traumatizat emoțional de moartea Brachiosaurus-ului și ar fi mai puțin emoționat dacă Chris Pratt ar fi fost mâncat de viu de un Allosaurus care apoi e mâncat de un Tyrannosaurus Rex care la rândul lui e mâncat de un Mosasaurus…”